İndirimli buğday, arpa satışını unutun! İşte yeni paket

İndirimli buğday, arpa satışını unutun! İşte yeni paket
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu kurumlarına gönderdiği 'tasarruf' genelgesi TMO’nun un ve yem regülasyonu kapsamında yakın bir döneme kadar yaptığı indirimli buğday ve arpa satışlarını da kapsıyor.

TMO, bu kapsamda 26 Haziran’da 2023/2024 sezonu için buğday ve arpa satış fiyatını açıklamıştı. Buna göre TMO ithal ettiği ve çiftçiden aldığı makarnalık buğdayı 10 bin 200 TL/ton, ekmeklik buğdayı 9 bin 350 TL/ton ve arpayı ise 7 bin 725 TL/tondan satacağını ilan etmişti. Ancak TMO’nun aylık satış fiyatlarının maliyetlerden dolayı daha da yükselmesi bekleniyor.

TMO’nun bu açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bütün kamu kurumlarına gönderdiği tasarruf genelgesi de indirimli buğday ve arpa satışına yönelik beklentileri tamamen bitirdi.

BUĞDAY VE ARPA FİYATLARININ YÜKSELMESİ BEKLENİYOR!

TMO'yu da kapsayan söz konusu tasarruf genelgesinin ardından bugüne kadar çiftçiden ürün almakta nazlanan sanayicinin politika değişikliğine giderek ürün alımını artırması bekleniyor. Sanayicinin ürün alımını artırmasıyla birlikte piyasada buğday ve arpa fiyatlarının yükselmesi öngörülüyor.

Bakan Şimşek imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgede, 30 Haziran 2021 tarihli kamu harcamalarında tasarruf sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılmasını içeren 'Tasarruf Tedbirleri' konulu 7 sayfalık Cumhurbaşkanlığı Genelgesi hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesinde kamu kaynaklarının amacına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılmasının her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve mecburiyet olduğu vurgulanmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.