Kamu bankalarından süper konut kredisi geliyor

Kamu bankalarından süper konut kredisi geliyor
Konut sektöründe yaşanan daralmanın önüne geçmek ve konut arzını arttırarak yüksek kiralarla mücadeleyi kolaylaştırmak adına kamu bankalarından süper bir fırsat geliyor

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, kamu bankalarının kaçırılmayacak bir konut kredisi kampanyası başlatacağı iddiasında bulundu. Aynı zamanda Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Babuşcu, “Kamu bankaları aylık %1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredisi kampanyasına hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.
Kamu bankalarının konut sektöründeki daralmanın önün geçmek ve piyasada bozulan arz talep dengesini yeniden sağlamak adına kampanya başlatacağı ifade ediliyor. 15 yıl vadeli konutlar özellikle ilk kez konut alacaklar ve yatırımını gayrimenkul ile değerlendirmek isteyen orta gelirliler için adeta ilaç olacak.
İddia edildiği gibi konut kredisi kampanyası başlatılırsa geçmişte olduğu gibi konut fiyatlarının bir miktar artmasına neden olacak. (www.bbnhaber.com.tr)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum