Karkas Et Fiyatları ne kadar oldu?

Karkas Et Fiyatları ne kadar oldu?
Ulusal Et Konseyi verilerine göre; son bir hafta da dana karkas kesim fiyatı 2.5 lira, kuzu karkas kesim fiyatı ise yaklaşık 1 lira düştü.

Karkas et fiyatlarında aşağı yönlü seyir devam ediyor. Ulusal Et Konseyi verilerine göre; son bir hafta da dana karkas kesim fiyatı 2.5 lira, kuzu karkas kesim fiyatı ise yaklaşık 1 lira düştü. Üretimin artmamasına rağmen karkas kesim fiyatlarının düşmesi ESK'nın yaptığı yoğun ithalata bağlanıyor. Üreticiler ise Et ve Süt Kurumu’nun piyasadaki yüksek fiyatları baskılamak adına ithalat kılıcını çekmesinden rahatsız. Yem fiyatlarındaki artışın devam ettiğini ve ortalama 230 TL’nin altından yapılacak kesimlerin üretici aleyhinde bir tablo oluşturduğunu ifade ederek, ithalatın sürmesi ve fiyatların düşmeye devam etmesi durumunda üreticinin zarar edeceğini dile getiriyorlar.

rawbeef.jpg

1 YILDA % 134 ZAM GELDİ

Tüketiciler ise et fiyatlarının düşmesinden memnun. Son bir yılda dana etine yüzde 133.60’lık zam geldiğine dikkat çeken tüketiciler, “Sofralarımız ete hasret kaldı” şikayetinde bulunuyor. Kasaplar da işlerinin giderek düşmesinden şikayet ederek, “Et fiyatlarının yüksek ya da düşük olması bizim kârımızı etkilemiyor. Bizim için düşük fiyat vatandaşın daha fazla alımı daha önemli. Bu yüzden fiyatlar düşsün isteriz” ifadelerini kullanıyor.

fuulwsrx0aclk3z.jpg

KARKAS ET NEDİR?

Karkas et, kesilmiş kasaplık hayvanın deri, iç organları, baş ve türüne göre kuyruk çıkartıldıktan sonra elde edilen gövdesidir. Sığırlar kesilip karkas etler elde edildikten sonra bu etlerin daha kolay bir şekilde taşınması adına etler 4 parçaya ayrılır. Testere ile yapılan bu kesimlerde öncelikle kuyruk kısmından başlanarak omurga boyunca ilerlenir ve boyun kısmına kadar kesilir. Elde edilen iki parça yan ortadan tekrar kesilerek dört parçaya ayrılmış olur.

kargas.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.