Kıdem tazminatında yeni gelişme! 10 yılı dolduran 355 bin TL alabilecek

Kıdem tazminatında yeni gelişme! 10 yılı dolduran 355 bin TL alabilecek
Kıdem tazminatına ilişkin açıklamalar canlı yayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Yılmaz; "Kıdem tazminatında maalesef çok ciddi problemler de var" dedi.

Canlı yayında “kıdem tazminatı kalkıyor mu?” tartışmaları devam ederken konuya ilişkin en net açıklama konuk olduğu bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi.

Yılmaz; “Burada hükümetlerimizin yaklaşımı şu. İşçi kesiminin temsilcileriyle, istişare içinde bu işi sonuçlandırmak. Yani tek yanlı bir çözüm dayatmak değil. Çözülmesi gereken bir mesele mi? Evet öyle. Ama bunu istişarelerle, işçi ve işveren dengesi içinde ve özellikle işçi kesiminin temsilcileri, sendikalarla istişare içinde bu konuya yaklaşmak. Kıdem tazminatında maalesef çok ciddi problemler de var. Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var. Özellikle iş dünyası firmaları üzerinde. Dolayısıyla bir dönem bir fon oluşturup bununla bu problemi çözme gibi bir yaklaşım vardı. Dolayısıyla bunlar önümüzdeki dönemde yine Türkiye'nin gündemde olan konuları olacak” dedi.

Memur maaş artışı yüzde 51,46 olarak hesaplanıyor ve bu artış kıdem tazminatını artıracak gibi görünüyor. Ulusalda yer alan haberlere göre şu anda 23.489 TL olarak uygulanan bu tavanın Ocak ayı itibarıyla 35.576 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Bu bağlamda, mevcut durumda 10 yıl çalışan bir kişi, işten ayrıldığında 234.898 TL kıdem tazminatı alırken, 1 Ocak 2024'ten sonra 120.862 TL daha fazla alarak toplamda 355.760 TL kıdem tazminatına hak kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.