Kırmızı et kesim fiyatları düşüyor, indirim piyasaya yansımıyor

Geçtiğimiz haftalarda düşüş eğilimine giren kırmızı et kesim fiyatlarında değişiklik yaşandı. İnek kesim fiyatı düşerken holstein ırkı dana kesim fiyatı arttı. Düve ve diğer ırk dana kesim fiyatları değişmedi.
Kırmızı et kesim fiyatları düşüyor, indirim piyasaya yansımıyor

Geçtiğimiz haftalarda düşüşe geçen fakat kasap ve marketlerde bu düşüşü hissettirmeyen kırmızı et fiyatları yükselişe geçti. Alım gücünün düşmesi ve yoğun ithalattan dolayı piyasada büyük bir durgunluk yaşanırken, kesim fiyatları da gerilemeye devam ediyor. Tarımdan Haber'den alınan bilgilere göre; Kesim fiyatlarının maliyetinin altına düşmesi üretici açısından istenilen bir durum olmazken, buradaki istikrarsızlık ülke hayvancılığının gelişmesine de engel oluyor.

BU IRKIN KESİM FİYATI ARTTI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, hafta sonları üyelerine yönelik kesim yapıyor. Kesim yapmadan önce de fiyatlar yayınlanıyor. Birliğin en son yayınladığı kesim fiyatları listesine göre inek kesim fiyatı düşerken, holstein ırkı dana kesim fiyatı ise yükseldi.

İŞTE KESİM FİYATLARI

İnek kesim fiyatı (199 kg altı) 220 liradan 210 liraya düşerken, dana holstein ırkı (249 kg altı) kesim fiyatı 285 liradan 295 liraya yükseldi. Düve kesim fiyatı ise değişmeyerek 275 liradan kesildi. Diğer ırk dana kesim fiyatı da 310 liradan kesildi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.