KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9642 %0,59
47,9137 %0,64
4.397,42 % 0,32
Ara
BBN Haber Ekonomi Kırmızı ette yeniden yükseliş başladı. Dana ve kuzuda makas iyice daraldı

Kırmızı ette yeniden yükseliş başladı. Dana ve kuzuda makas iyice daraldı

Kurban bayramı ve arkasından gelen şap hastalığı nedeniyle fiyatları düşen kırmızı ette son hatalarda başlayan yükseliş sürüyor. Geçen hafta dana karkas 14, kuzu karkas ise 6 TL yükseldi

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 1 dk

Kurban Bayramı sonrasında düşüşe geçen ve ülke genelinde yaygınlaştığı iddia edilen şap hastalığı nedeniyle dip yapan kırmızı et fiyatları son günlerde yeniden yükselişe geçti. Kırmızı ete yönelik artan talebin de etkisiyle fiyatlar yeniden yükseliş trendine girdi.

Türkiye’de kırmızı et fiyatlarında piyasanın söz sahibi kurumlarından Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) tarafından yapılan haftalık açıklamaya göre geçtiğimiz haftalarda başlayan fiyat yükselmesi bu hafta da sürdü. Kesimhaneler ve piyasalardan alınan verilerle oluşturulan tabloya göre dana karkasta fiyat artışı bu hafta 14 TL’yi buldu ve ortalama kesim fiyatı 465 TL’ye yükseldi.

Kuzu eti ise dana eti kadar olmasa da artış eğilimini sürdürüyor. Kuzu karkas kesim fiyatı son bir haftada 6 TL yükselerek 467 TL’ye ulaştı. Dana ve kuzu kesim fiyatları arasındaki makas da tamamen kapanırken fiyatlar neredeyse eşitlenmiş oldu.

UKON’un açıkladığı bölgesel fiyatlara bakıldığında ise en pahalı kesim 478 TL ile Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşiyor. Onu 471 TL il Marmara takip ederken tatil bölgelerinde artan et ihtiyacından kaynaklı olarak Ege bölgesinde 465 TL’den kesim yapılıyor. İç Anadolu Bölgesi’nde 465, Akdeniz’de 459, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise 458 TL’den kesim işlemleri sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *