Kocası ölmüş dul maaşı ne kadar 2024?

Kocası ölmüş dul maaşı ne kadar 2024?

Kocası ölmüş dul kişilere yada babası ölmüş yetimlere verilen maaş 2024 yılında kaç lira oldu? İşte dul ve yetim maaşlarıyla alakalı tüm detaylar...

Dul ve yetim aylığı, vefat eden sigortalının eşine, çocuklarına ve belirli şartlara göre anne ve babasına bağlanabilmektedir. Vefat eden sigortalının dul eşine %50 oranında aylık bağlanırken, eğer sigortalının çocuğu yoksa ve eşine kendi sigortalılığı nedeniyle gelir ya da aylık bağlanmamışsa, bu oran %75’e çıkmaktadır. Çalışmayan ya da kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış çocuklar için ise, belirli yaş sınırları dahilinde %25 oranında aylık ödenmektedir.

maas.jpg

TÜİK verilerine dayanan bilgilere göre, emekli zammının %49.25 oranında artırılmasının etkisiyle, en düşük dul ve yetim aylığı da 3 bin 930 TL olarak belirlendi. Temmuz ayında yapılan düzenleme sonrasında, yüzde 25 hissesi olan bir vatandaş en düşük 3 bin 930 TL, yüzde 50 hissesi olan bir kişi en düşük 7 bin 859 TL, Yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alan bir kişinin ise en düşük 10 bin 39 TL alması bekleniyor. 2024 Temmuz ayında yapılan düzenleme ile dul ve yetim aylığı alan vatandaşların maaşları %25 oranında artış gösterdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.