KONYA HABER
Konya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9726 %0,51
47,6696 %0,57
4.370,98 % -0,34
Ara
BBN Haber Ekonomi Konya etliekmeğinin fiyatı 600 TL'ye dayandı

Konya etliekmeğinin fiyatı 600 TL'ye dayandı

Yüksek enflasyon ve maliyetlere gelen zamlar, Konya'nın meşhur lezzeti etliekmek fiyatlarını uçuşa geçirdi.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın meşhur lezzeti etliekmek hemen hemene her ilde satılıyor. Konya'da ortalama 60 liradan başlayan ve 220 liraya kadar çıkan etliekmek, İstanbul'da hizmet veren pidecilerde 600 liradan satılıyor. En düşük 400 liradan başlayan etliekmek fiyatlarına Konya'dan İstanbul'a okumaya giden öğrenciler ve misafirler fiyatlara sitem etti.

gzsbic2x0aaqfya-001.jpg

Lezzeti ile tüm Türkiye'ye nam salan etliekmek bazı illerde cepleri yakmaya devam ederken, öğrenciler tekrardan Konya'ya dönecekleri günün hasretini çekiyor.

ETLİEKMEK NASIL YAPILIR?

Etliekmeğin hazırlanmasında kullanılan malzemeler ve pişirme teknikleri, bu lezzetin özgünlüğünü koruması açısından büyük önem taşıyor. Geleneksel olarak koyun etinin kullanıldığı bu yemekte, et makinadan çekilmeden iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanıyor. Soğan, biber, domates ve maydanozla harmanlanan kıyılmış et, ince açılmış hamurun üzerine serilerek kara fırında pişiriliyor. Fırının ısıtılmasında ise meşe odunu tercih ediliyor ve ideal pişirme sıcaklığı 300-320 °C olarak belirleniyor.

EVDE YAPIM MALİYETLERİ

Etliekmeğin iç hazırlama yöntemiyle hazırlanmasının maliyeti de arttı. Kısa bir süre önce etliekmek hamuru 7 liradan 9 liraya yükselirken, artan et ve sebze fiyatları da maliyetlerin yukarı çıkmasına neden oldu. www.bbnhaber.com.tr ‘nin 45 gün önce yapmış olduğu maliyet hesabına göre evde hazırlanan malzemeyle yaptırılan etliekmeğin fiyatı 47-48 TL iken bugün 55-60 TL bandına yükseldi.

*CİHAD ALPAN

Yorumlar
g
gadınhanlı kamil 10 ay önce
banane kardeşim istanbuldan
BEĞENME
0
CEVAPLA
m
musdafa 10 ay önce
dondurulmuş olarak ekrem coşkundan alsınlar 100 tl+100 tl de kargo toplam 200 tl eder
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
AHMET büyük dogrucan 10 ay önce
Bizim konyalı lokantacılar az kâr etmeyi pek sevmiyorlar daha önceleride yemek fiyatları pahalı idi.
BEĞENME
0
CEVAPLA
D
Duran 10 ay önce
Orası İstanbul, hani taşı toprağı altın ya ondan, bilemedin Miiiiiiiiiiiiii.?
BEĞENME
0
CEVAPLA
E
Emmioglu 10 ay önce
Ağzının tadını bilen içini kendi hazırlar ve Etli Ekmeği fırında ustasinapisirtir ve evinde çoluk çocuk,eş dost oturur afiyetle yerler. Lokanta da yemeye.kalkarsaniz tabii ki o pahalıya mal olur. Haber doğru. Istanbulda o fiyat esnafı kurtariyorsa bravo. Kolay değil Esnafı da düşünmek gerek. Afiyet olsun. Selamlar.
BEĞENME
0
CEVAPLA