Konya'da ayçiçeği sahipsiz kaldı! Çiftçiler artık ekimden vazgeçiyor

Konya'da sorunlar dile getirildi. Komite başkanı, "Ayçiçeği ekiminde çiftçinin desteksiz bırakılması, tıbbi ve aromatik bitkilerin ekiminde çiftçinin gereksinimlerine yanıt verilememesi ve ekim oranın düşmesi sektörün öne çıkan sorunu" dedi.
Konya'da ayçiçeği sahipsiz kaldı! Çiftçiler artık ekimden vazgeçiyor

Konya Sanayi Odası’nın Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda, 1. ve 2. meslek komitesi başkanları sektörlerine yönelik bilgilendirmelerde bulunarak, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında yapılan ve KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen’in Oda’nın aylık faaliyetleri hakkında bilgi verdiği meclis toplantısında, 1. ve 2. meslek komitesinin başkanları da birer sunum yaptı.

ÇİFTÇİ DESTEKSİZ BIRAKILDI

Gıda Maddeleri İmalatı, Et ve Et Ürünleri Sanayiini temsil eden 2. Meslek Komitesi Başkanı Hayati Çelik de, komite olarak en önemli hedeflerinin tüm üyelerini ihracatçı yapmak olduğunu söyledi. Üyelerini ziyaret ettiklerini ve buralardaki sektörel sorunları çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını aktaran Çelik, sektörlerinin sorun ve taleplerine yönelik ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Ayçiçeği ekiminde çiftçinin desteksiz bırakılması, tıbbi ve aromatik bitkilerin ekiminde çiftçinin gereksinimlerine yanıt verilememesi ve ekim oranının düşmesi, lop et ve canlı hayvan ithalatının artırılması sektörlerimizin öne çıkan başlıca sorunları arasındadır.”

638603500742411194-b75-9057.webp

SANAYİDE KALİFEYE ELEMAN SORUNU ARTIYOR

konya Sanayi Odası’nın Kömür, Taş, Kum, Mermer ve Diğer Madenler Sanayiini temsil eden 1. Meslek Komitesi Başkanı Bahattin Çevik, sürdürülebilir üretimi sağlamak ve ihracatı artırmak için çalıştıklarını söyledi. Maden sektörünün ülkemizin yerli ve milli sermayesi olduğuna dikkat çeken Çevik, maden yönetmeliğinin tekrar düzenlenmesi gerektiğini belirterek, sektörlerinin öne çıkan diğer sorun ve taleplerini şu şekilde sıraladı: “Kalifiye eleman bulunamaması sektörümüzün en büyük sorunudur. Üniversite ve liseden mezun olacak öğrencilerin sektörümüze yönlendirilmesi için girişimlerde bulunulmalı, meslek liselerinde maden bölümünün açılması için gerekli çalışmalar yapılmalı, açılacak bu bölümlerin öğrencilerin tercih sebebi olması sağlanmalıdır. Döviz kurunun düşük kalması da sektörümüzün bir diğer önemli sorunudur.”

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum