Konya'daki kiracıların korkulu rüyası! Nakliye ücretleri sessiz sedasız arttı

Konya'daki kiracıların korkulu rüyası! Nakliye ücretleri sessiz sedasız arttı
Konya'da evini taşımak isteyen vatandaşları, kira fiyatlarının yanı sıra nakliye ücretleri de düşündürüyor. Nakliye maliyeti sessiz sedasız arttı.

Konya artık gelen zamlar ile birlikte lüks bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Neredeyse bir çok semtte ortalama 15 bin liranın altında ev kalmadı. Oturulacak evlerin kirası 15 bin liradan başlayıp 45 bin liraya kadar çıkıyor. İşçi vatandaşlar ise geçim derdine düştü. Evlerini daha iyi bir ekonomik koşullarla taşımak isteyen vatandaşları önce kira sonra nakliye ücretleri vuruyor.

NAKLİYE ÜCRETLERİ CEP YAKIYOR

Konya'da gerek içi gerek şehir dışı taşımacılık ücretleri neredeyse yüzde 100 arttı. Uzun yıllardır şehirde taşımacılık yapan bir nakliye firmasından alınan fiyat bilgisine göre maliyete bağlı olarak fiyatlar yüzde 100 artmış durumda. Konu ile ilgili BBN Haber'den Cihad Alpan'a bilgiler veren firma yetkilileri, "Nakliye ücretleri geçtiğimiz yıla oranla bu yıl büyük bir artış kaydetti. Önceki yıl Konya içinde 3 ila 5 bin lira taban fiyattan başlayan nakliye ücretlerimiz 10 bin liraya kadar çıkıyordu. Bu yıl ise motorin ve eleman maliyetlerini göz önüne bulundurarak taban fiyatlar 10 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkıyor. Geçtiğimiz yıl 10 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkan Şehir dışı taşımacılıkta ise fiyatlarımız bu yıl 25 bin liradan başlayıp mesafesine göre 60 bin liraya kadar çıkıyor. Bu konuda en çok mağdur olduğumuz konu motorin fiyatları. Bu hizmetlerin içerisinde taşıma personelimizde bulunuyor" ifadelerine yer verdi.

NAKLİYE YERİNE ALTERNATİF ÇÖZÜM

Fiyatları yüksek bulan vatandaşların kendi çözümlerini bulduklarını belirten yetkililer, "Vatandaşlar artık kendi çözümünü üretmeye başladı. Eşten dosttan buldukları kamyonet araçla eşyalarını kendileri taşıyor. Taşınacakları noktaya yakın bir mesafedeyse evleri kendi küçük araçları ile de işlerini hallediyorlar. Hayat pahalılığı belleri bükse de bizim milletimizde çare tükenmez" şeklinde görüş belirttiler.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.