Konyalı çiftçiler buğdayları biçiyor. Bakın bu niçin yapılıyor?
Konya’da bazı çiftçiler kış ortasında buğday tarlasına inip yörede görmeye çok da alışık olmadığımız buğday biçme işlemini gerçekleştiriyor.
Konya’da tarım sektörünün önemli isimlerinden akademisyen ve tarım danışmanı Prof.Dr. Süleyman Soylu’nun X adlı sosyal medya mecrasında paylaştığı fotoğraf ve bilgilere göre çiftçiler ürünleri soğuktan zarar görmemesi için nadiren uygulanan bir yol seçti.
Soylu, “İklim değişikliği nadirde olsa Konya Ovasında bazı buğday tarlalarında bize bu görüntüleri de gösterdi. Özellikle bölge için riskli olan yazlık karakterli çeşitleri eken çiftçilerden bazıları mevsime göre aşırı boylanmış buğdaylarını soğuktan korumak için üst aksamı biçiyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak:MUSTAFA KAYA - BBN
Kaynak:Mustafa KAYA