Konya'ya sahte altın bu üç şehirden geliyor. Eski başkan yetkililere çağrı yaptı
Konyalılar için sahte altın ciddi bir risk oluşturuyor. Havanın ısınmasıyla birlikte yavaş yavaş düğün mevsimi de başlarken, çocuklarını evlendirecekler ya da yakınlarının en güzel günlerine tanıklık edecekler için altın takmak kaçınılmaz bir hale geliyor. Düğünlerin yaklaşmış olması altına talebi arttırırken kritik uyarı eski Konya Sarraflar Dernek Başkanı İsmail Karagöz'den geldi.
Sahte Altın Konya'ya Hangi Üç İlden Geliyor?
Konya'da son zamanlarda sahte altının fazlaca görüldüğünü aktaran Karagöz, Konya sahte altının ismini açıklamadığı 3 şehirde geldiğini aktardı. Konya Emniyetini sahte altına göz açtırmadığı için tebrik eden Karagöz, sahte altının imal edildiği ve Konyaya gönderildiği ismini vermediği 3 ildeki Emniyet Müdürlüklerini sahte altına karşı mücadeleye çağırdı.
Karagöz Merdiven Altı Altına Karşı Uyardı
Son günlerde sahte altın vakalarının sık sık görüldüğünü belirten Karagöz, "Son günlerde ülkemiz genelinde sahte altın ve düşük ayarlı altın oldukça arttı. Bunun başlıca nedenlerini sıralarsak; yüksek altın fiyatları ve cezaların bu konuda yetersiz kalmasıdır" diye konuştu. Merdiven altı üretilen altına karşı uyaran Karagöz, " Esnafımız, son zamanlarda en sık karşılaştığı olaylar gram altındaki sahtecilik ve Darphane ürünlerindeki kalpazanlıktır. 'Merdiven altı' tabir ettiğimiz, ikinci baskı ziynet altınlar ve değeri düşük ayarda piyasaya sürülen bilezikler de büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu konuda oda ve derneklerin çalışmaları olsa da maalesef yetersiz kalıyor" dedi.
Altın esnafının ve yetkililerin tam iş birliği içinde olması gerektiğini vurgulayan Karagöz, "Esnafımızın da bu konuya katkı sağlaması ve destek olması gerekiyor. Her alanda olduğu gibi, burada da iş birliği şart. Onun için hem esnaf arkadaşlarımızı hem de vatandaşlarımızı sahte altın konusunda uyarmak istiyorum" ifadelerine yer verdi.
"Sahte Altın Türkiye'nin Kanseri Olacak"
Eski Konya Sarraflar Dernek Başkanı İsmail Karagöz konuşmasının geriye kalan kısmında şu ifadelere yer verdi:
Emniyetimizin çalışmaları oldukça etkili. Konya’mız bu konuda şanslı, çünkü bu sahte baskı veya üretilen ürünler Konya’mızda değil, civar illerden geliyor. Bu konuda şu şehir diyemeyeceğim ama özellikle üç tane il var ki, gerçekten bir an evvel o illerin emniyetleri nasıl bir çözüm bulur bilemem, ancak acil önlem alınmazsa bu düşük ayarlı ve sahte altın, Türkiye’nin kanseri olacak. Vatandaşlarımıza ricamız, bu ikinci baskı ürünlere çok dikkat etmeleri. Halk arasında 'gün' dediğimiz, aralarında toplanan altınları güvendikleri sarraftan almaları ve mutlaka fiş veya fatura karşılığında kayıt altına aldırmalarıdır. Tekrar satmaya geldiklerinde, o sarraftan aldıklarını belgeleyebilsinler. Son zamanlarda şehir dışından gelen vatandaşlarımızla bu sorunu çok yaşıyoruz. Mağdur olmamaları için güvendikleri kuyumcudan veya sarraftan alışveriş yapmaları en doğrusu olacaktır. Böylece ne alan ne de satan taraf sıkıntı yaşar ve bu sorun büyük ölçüde çözülmüş olur."
Kaynak:Muhammet Kürşat Ercan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.