Kredi kartı limitleri düşürülüyor mu?

Kredi kartı limitleri düşürülüyor mu?
Kredi kartı limitlerinin SGK'nın verileri baz alınarak değiştirileceği iddia edildi.

Ekonomik krizin doğurduğu enflasyon ve hayat pahalılığı ücretli çalışan kesimim her geçen gün köşeye sıkıştırırken dar gelirli ay sonunu ancak kredi kartlarıyla getirebiliyor. Hal böyleyken binlerce kişi borçlarını ödeyemediği için haciz gibi onlarca sorunla karşılaşıyor. Bu durumla mücadele için ekonomi yönetiminin kredi kartı limitlerini düşüreceği iddia edildi.

bha-haber-ici-41.png
İsa Karakuş

Kredi limitleri düşebilir iddiası

SGK Başuzmanı İsa Karakuş, enflasyonu kontrol etmek amaçlı kredi kartlarındaki harcamaları azaltmak için Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinin kullanılacağını açıkladı.

Kredi kartı limitlerinin gelirlerle uyuşmadığına dikkat çeken Karakuş, “ SGK, bankaların kredi kartı limitlerini belirlemede daha fazla veri kullanacak. Bu değişiklik, bireylerin gerçek gelirlerini yansıtmakta zorluk yaşamalarına neden olabilir” diye konuştu.

"Bu değişiklik, bireylerin gerçek gelirlerini yansıtmakta zorluk yaşamalarına neden olabilir"

SGK’nın kredi kartı limitlerini belirlemede elinde bulundurduğu veriyi analiz edeceğini belirten Karakuş, ekonomi yönetiminin enflasyonu ve kredi kartı harcamalarını daha iyi yönetmek için SGK verilerini kullanarak yeni bir düzenleme getirmeyi planladığını ileri sürdü.

SGK, bankaların kredi kartı limitlerini belirlemede daha fazla veri kullanacak. Bu değişiklik, bireylerin gerçek gelirlerini yansıtmakta zorluk yaşamalarına neden olabilir” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.