MÜSİAD'tan bölgesel asgari ücret teklifi

MÜSİAD'tan bölgesel asgari ücret teklifi

2024 yılı biterken asgari ücret tartışmaları yükselerek devam ediyor. Tartışmanın yeni odağı MÜSİAD bölgesel asgari ücret teklifiyle tartışmaların odağına oturdu.

Asgari ücret miktarının güncelleneceği Ocak ayına yaklaşırken işçi ve işverenlerden asgari ücret zam oranlarına dair talepler yükselmeye devam ediyor. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından yoğun bir şekilde etkilenen asgari ücretli, ara zam alamadığı için de büyük bir alım gücü kaybı yaşadı.

yenisafakroportajimahmutasmali.jpeg
MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı

"Anadolu ile İstanbul arasındaki kira farkının 10 bin liraya ulaşıyor"

Bu kapsamda koşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, İstanbul ile Anadolu'daki yaşam koşullarının aynı olmadığını belirterek bölgesel asgari ücretin uygulanması gerektiğini savundu. NOW’a yaptığı açıklamada, bölgesel asgari ücretin 50 yıl önce Anayasa Mahkemesi tarafından 'eşitsizlik' gerekçesiyle kaldırıldığını hatırlatan Asmalı, Anadolu'da yaşam koşullarının daha uygun ve kira bedellerinin daha düşük olduğunu ifade etti. Asmalı, Anadolu ile İstanbul arasındaki kira farkının 10 bin liraya ulaştığını vurgulayarak, "Asgari ücretin üçte ikisine çalışmayı kabul edenler var" dedi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de "İşçilik ücretlerini aşağı çekmek için yapmayacakları öneri kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.