O belgeyi vermeyen emekliye artık ödeme yapılmayacak! SGK'dan yeni karar

O belgeyi vermeyen emekliye artık ödeme yapılmayacak. SGK'dan çok önemli duyuru. İşte emeklileri ilgilendiren o düzenleme.
O belgeyi vermeyen emekliye artık ödeme yapılmayacak! SGK'dan yeni karar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik önemli bir değişiklik duyurdu. Bundan sonra, bankaya beyanname vermeyen emeklilere ödeme yapılmayacak. SGK, maaş promosyonu almak isteyen emeklilerin beyanname vermelerinin zorunlu olduğunu belirtti.

Kamu bankalarında yapılan düzenlemeyle, emeklilere yönelik promosyon ödemeleri yaklaşık olarak 8 ila 12 bin lira arasında artırıldı.

SGK'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 12,7 milyon emeklinin bu düzenlemeden etkilendiği ve ödemelerin bankalar aracılığıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

SGK 'ZORUNLU' DİYEREK DETAYLARI AÇIKLADI

SGK, emekli aylığı alan vatandaşlar için yapılan promosyon ödemelerinde yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Buna göre, kamu bankalarındaki promosyon ödemeleri yaklaşık iki kat artırılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir.

Ayrıca, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibi de başvurmaları halinde kamu bankalarından 5 bin lira promosyon alabileceklerdir.

1903262.jpg

Bu ödemelerin yapılabilmesi için emekliler ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Açıklamada, belirlenen bu tutarların asgari seviyede olduğu, bankaların kendi politikaları doğrultusunda bu miktarları artırabileceği ve diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının ayrıca paylaşılacağı belirtildi.

10 GÜN ÖNCESİNDEN YAPILMASI GEREKİYOR

Kamu bankalarından maaş alan emekliler için promosyonların otomatik olarak güncellenmediği, zamlı promosyon ödemeleri için emeklilerin banka şubelerine gidip güncelleme başvurusu yapmaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, banka değişikliklerinin e-Devlet üzerinden sözleşme bitimi sonrası yapılabildiği ve yeni bankanın maaş ödemesinden 10 gün önce seçilmesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak:BBN