O şirket bir günde yüzlerce milyar dolar eridi! Borsadaki dibi gördü

Geçirdiği anti-tekel soruşturmasından sonra hisseleri sert bir şekilde düşüşe geçen Amerikalı teknoloji şirketi Nvidia’nın piyasa değeri bir günde 278,9 milyar dolar düşüştü.
O şirket bir günde yüzlerce milyar dolar eridi! Borsadaki dibi gördü

Borsa yatırımcılarının son yıllarda gözde hissesi olarak adından sıkça bahsettiren Nvidia, mali bir krizin eşiğine geldi. ABD’nin açtığı anti-tekel soruşturması kapsamında piyasa değeri 278, 9 milyar dolar eriyen şirket bir günde yüzde 9,5’lik bir kayıp yaşadı.

Tekel Davası Büyük Zarar Verdi

Yapay zeka yatırımlarının arttığı son yıllarda piyasaya arzını sağladığı ekran kartları ile değerine değer katan Nvdia son aylarda üst üste dünyanın en değerli şirketi unvanını kazanmıştı. ABD’de soruşturmayı yürüten yetkililer, şirketin müşterilerinin başka firmalara geçmeyi zorlaştırması ve yalnızca kendi çiplerini kullanmaya zorladığını ifade etti.

bha-haber-ici-20.png

Yetkililer aynı zamanda Nvidia’nın Nisan ayında duyurduğu yapay zeka yatırımı Runai’ı satın almasını da mercek altına aldı.

Teknoloji devi şirket yayılan haberler sonrasında bir günde yüzde 9,5 oranında değer kaybederken şirketin değeri 278,9 milyar dolar eriyerek 2,6 trilyon dolara indi. Sert gerilemeye rağmen Nvidia'nın hisse değeri bu yıl iki katından fazla artış göstermiş durumda.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.