Pas geçen bir uçağın maliyeti dudak uçuklatıyor

Pas geçen bir uçağın maliyeti dudak uçuklatıyor

Uçaklar zaman zaman inemiyorlar. Bu bazen hava koşularındaki zorluklar, bazen de ülkelerdeki savaş hallerinden kaynaklı ya da pistteki bazı teknik sorunlar yüzünden olabiliyor. Peki bir pas geçmenin maliyeti ne keder? İşte detaylar...

Büyük bir uçağın fazladan bir saat havada kalmasının servete maloluyor

10 BİN DOLARLIK YÜK

University College London bünyesindeki UCL Energy Institute’ta görevli profesör Andreas Schäfer, uluslararası uzun uçuşlar yapan büyük bir uçağın fazladan bir saat havada kalmasının yaklaşık 10 bin dolarlık ek maliyet getirdiğini söylüyor.

MASRAFLAR YÜKLÜ

Schäfer'a göre bu maliyetin büyük bölümü yakıt, işçilik ve bakım masraflarından kaynaklanıyor ve sınırlı talebin olduğu rekabetçi bir pazarda, bu tür bir artış bir havayolu şirketini “kârlılığın sınırlarına çok hızlı bir şekilde” getirebilir.

AŞIRI DURUMLARDA İŞ MODELLERİ LENİDEN TANIMLANABİLİR

Bazı taşıyıcılar, daha önce aktarmasız olan uçuşlara durak ekledi ya da artık kârlı olmayan rotalardan vazgeçti. Diğerleri, talebin düşmesi ya da uzun mesafeleri tam dolulukla uçurmanın mali açıdan mantıksız hale gelmesi nedeniyle daha az yolcu veya daha az kargo taşıdı. Aşırı durumlarda, iş modellerinin tamamen yeniden kurgulanması gerekti.

HAVA SAHALARININ KAPANMA SÜRELERİ

Embry‑Riddle Havacılık Üniversitesi’nden Profesör Ahmed Abdelghany, “Hava sahası kapanmalarının süresi uzadıkça, havayolu şirketlerine etkisi de o kadar artar” şeklinde konuştu.

Finlandiya merkezli Finnair, onlarca yıldır Avrupa ile Asya arasındaki uçuşlar için merkez olmayı hedefleyen bir strateji yürütüyordu. Bu strateji, savaşın başlamasıyla çöktü.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.