Ramazanda gıda paketleri de cep yakacak

Ramazanda gıda paketleri de cep yakacak
On bir ayın sultanı Ramazan için hazırlıklar başlarken market ve pazardaki fiyatlar ise bu yıl oruç tutacak ve yardımda bulunacak vatandaşları oldukça zorlayacağını gösterdi.

Hayat pahalılığının dört bir yandan kuşattığı ülkemizde bu seneki Ramazan ayı bütçeler için oldukça zor geçecek. Zaten yüksek olan fiyatlara Ramazan ayı fırsatçılığı da eklenince fiyatların iyice uçmasından endişe edilirken zincir marketlerde raflardaki yerini almaya başlayan ramazan kolilerinin fiyatları dikkat çekti.

whatsapp-image-2024-02-18-at-14-39-32-001.jpeg

FİTRE MİKTARI 130 LİRA OLDU
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki fitre miktarı 130 lira olarak belirlenirken, oruç tutamayan vatandaşlar da günlük bu miktar üzerinden fidye ödemekle yükümlü olacak. Zekatlarını da Ramazan ayına saklayan vatandaşlar şimdiden yardım kolilerini hazırlamaya başladı. Ancak bu sene artan gıda fiyatlarının da etkisiyle gıda kolileri oldukça pahalıya mal oluyor .

FİYATLAR CEP YAKACAK
Çiçek yağı, un, şeker, çay, zeytin, nohut, mercimek, bulgur, pirinç, salça, reçel, sürülebilir çikolata, makarna ve hazır çorba gibi ürünlerden üstelik marka ve gramaj olarak da alt seviyede yer alan ürünlerden oluşan gıda paketinin ortalama fiyatı 1000 lirayı buluyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.