Şartları sağlayan kadınlara ömür boyu maaş bağlanacak!

Şartları sağlayan kadınlara ömür boyu maaş bağlanacak!
Kadınlar için yeni bir müjde daha Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Sunulan şartlara sahip olan kadınlar her ay olmak üzere ömür boyu mali yardım alabilecek. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son dönemlerde ekonomide meydana gelen dalgalanmalarında etkisiyle geçimini idame ettirirken zorlanan kadınlar için sevindirici bir açıklamada bulundu.
Finansal destek programında ekonomik zorluk yaşayan bayanlar için aylık 1870 TL mali ödeme gerçekleştirilecek.
Yapılacak bu destekle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev hanımları ek olarak dul ve yetim aylığı verilerek mağdur kadınların yaşamlarının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Dul ve yetim maaşı, asgari emekli maaşı temel alınarak hesaplanıyor. 2023 Ocak ayında belirlenen asgari emekli maaşı 5.500 TL olarak kaydedilmişken, yıl içerisinde uygulanan %36'lık zamla bu rakam 7.500 TL'ye yükseltilmiştir. Yeni oranlarla birlikte, farklı dilimlerdeki bireyler için belirlenen maaşlar da artmış oluyor. Örneğin, %25 diliminde olanlar için 1.375 TL, %50 diliminde olanlar için 2.750 TL ve %75 diliminde olanlar için ise 4.125 TL ödeniyor.

ÖDEME SÜRECİ
Yetim maaşı alabilmek için şartlar mevcut. Erkek çocukları için, 18 yaşına kadar veya eğer öğrenci ise 20 yaşına kadar maaş ödemesi yapılacak. Üniversite öğrencisi erkek çocuklar için bu ödeme süresi 25 yaşına kadar uzatılabiliyor.

KIZ ÇOCUKLARINA ÖMÜR BOYU DESTEK
Kız çocuklarında maaş ise erkek çocuklara göre biraz farklı. Kız çocukları evlilik durumlarına bakılmaksızın hayatları boyunca yetim maaşı alabiliyorlar. Eğer evli bir kız babasını kaybetmiş ve sonrasında boşanmışsa, yetim statüsünde kabul ediliyor ve bu yardımlardan faydalanabiliyor.
Ev hanımları, aynı zamanda dul ve yetim maaşı alabilme hakkına da sahip olacaklar.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.