SGK uzmanından asgari ücret tahmini! Doğruysa umutlar başka bahara kalacak

SGK uzmanından asgari ücret tahmini! Doğruysa umutlar başka bahara kalacak
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği habere ilişkin detaylar SGK uzmanından geldi. İşte uzmanından 2024 Asgari ücret tahmini. Eğer doğru çıkarsa umutlar başka bahara kalacak.

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği habere ilişkin açıklama Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Emin Yılmaz'dan geldi. SGK Uzmanı Yılmaz, yaptığı açıklamada 2024 asgari ücrete ilişkin detayları paylaşırken SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları ile memur ve memur emeklisi maaşlarındaki beklenti de değindi.

EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 40 ZAM

Haber Kıta'da yer alan habere göre; Emin Yılmaz, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, dört aylık enflasyon verileri dikkate alındığında yıllık enflasyonun yüzde 65 veya yüzde 68 olması durumunda, emekli maaşlarına gelecek zam oranını belirtti. Buna göre, yüzde 65'lik enflasyon durumunda yüzde 37'lik bir zamla emekli maaşının 10,332 TL'ye çıkabileceğini, yüzde 68'lik enflasyon durumunda ise yüzde 40'lık bir zamla 10,521 TL'ye ulaşabileceğini ifade etti.

Ayrıca, memur ve memur emeklisi maaşları üzerindeki etkileri değerlendirirken, yıllık enflasyonun yüzde 65 veya yüzde 68 olması durumunda, memur maaşlarının 14,760 TL veya 15,030 TL seviyelerine yükselebileceğini belirtti.

adsiz-003.png

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret konusuna da değinen Yılmaz, "Tahminim 16 bin ila 17 bin bandında olacağını, asgari ücrete kabaca yüzde kırk ila yüzde elli arasında bir zam geleceğini söyleyebiliriz" dedi.

İlgili Haberler