Son 20 yılın en yüksek seviyeleri! Altın yeniden ateşlenecek bu tarihe dikkat edin

Son 20 yılın en yüksek seviyeleri! Altın yeniden ateşlenecek bu tarihe dikkat edin
Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer youtube kanalından yatırımcılara önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Geçer yaptığı açıklamada altının yükseliş zamanı çok uzak olmadığını söyledi.

Selçuk Geçer altın borcu olanları uyardı. Geçer Eylül ayında gerçekleştirilen FED toplantısında faizlerin sabit tutulma kararının açıklandığını söylerken yıl bitmeden 0.25 baz puanlık faiz artışına gidileceği iddiasında bulundu.

Geçer: "ABD'de faizler 5.50-5.75 seviyesinde yılı kapatacak ve bu, son 20 yılın en yüksek seviyeleri. Bu nedenle altındaki baskılanmanın sürmesi, fiyatlarda geçici süre aşağı yönlü hareketler bekleniyordu. ABD'de ekonomi beklenildiği gibi soğumaya devam ediyor. Bu yüzden altının yükseliş zamanı çok da uzak değil” dedi.

"HIZLA ARTMAYA DEVAM EDECEK"

Son 7 ayın en dip fiyatlarının görüldüğünü belirten Geçer; “Bugün itibarıyla 1225 dolar bandında gezen bir ons görünüyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan sert düşüşler, bu hafta tufana dönüştü ve son 7 ayın en dip fiyatlarını gördük. Ancak ben altının yükseleceğini söylerken dahi, ilerleyen günlerde bir düşüş olacağını ve böyle bir teknik düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu zaten söylüyordum. "Altın için dip fiyatı gördük" yorumlarına kesinlikle katılıyorum. Şu an bu yıl itibarıyla bulabileceğimiz en ucuz parite söz konusu. Ekim ayının ikinci yarısıyla birlikte döviz tarafında yaşanacak yükselişlerden de destek alınarak gram altın/TL fiyatları hızla artmaya devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.