KONYA HABER
Konya
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
BBN Haber Ekonomi Tavuklu Şark Pilavı Tarifi- Doğu Mutfağından Gelen Lezzet

Tavuklu Şark Pilavı Tarifi- Doğu Mutfağından Gelen Lezzet

Tavuklu şark pilavı, bol baharatlı ve nefis tavuk etiyle dolu, lezzetli bir Doğu mutfağı tarifidir. İşte bu muazzam lezzetin tarifi…

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Tavuklu şark pilavı tarifi, özellikle baharatların zenginliğiyle ve etiyle enfes bir lezzet sunuyor. İsteğe bağlı olarak kuş üzümü ve badem içiyle zenginleştirebilir, özel günlerde veya davet sofralarında şık bir seçenek olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

MALZEMELER:

• 2 su bardağı uzun taneli pilavlık pirinç

• 500 gram tavuk göğsü, küp haline getirilir

• 1 büyük soğan, saklanması

• 2 yemek kaşığı depolama veya sıvı yağ

• 1 çay bardağı kuş üzümü (isteğe bağlı)

• 1 çay bardağı saklama badem içi (isteğe bağlı)

• 1 tatlı tarçın

• 1 tatlı kaşığı kimyon

• 1 tatlı kaşığı karabiber

• Tuz

• 4 su bardağı tavuk suyu veya su

NOT: Dilerseniz domateste kullanabilirsiniz. (2 domates)

YAPILIŞI:

1. Pirinçleri yıkayıp ılık suda 15-20 dakika bekletin. Ardından süzün.

2. Büyük bir tencerede depolamayı veya sıvı yağı eritin. Doğranmış tavuk etini iyice ekleyin ve kahverengi olana kadar kavurun.

3. Soğanı ekleyin ve soğanların şeffaf olana kadar şiddetleri kavurmaya devam edin.

4. Kuş üzümü ve badem içini ekleyin (isteğe bağlı) ve birkaç dakika daha kavurun.

5. Baharatları (tarçın, kimyon, karabiber) ekleyip karıştırın.

6. Ardından içine pirinçleri ekleyip karıştırın. Pirinçler de kavrulunca içine suyunu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın

7. Pilav kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

8. Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak ekstra kuş üzümü veya badem içi ile süsleyebilirsiniz.

9. Tavuklu şarkı pilavını sıcak olarak servis yapın ve lezzetin tadını çıkarın!

HABER: BBN

FOTOĞRAF: "yemek.com"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *