Ticareti altından fazla kazandırıyor! Üstelik kendi kendine yetişiyor

Ticareti altından fazla kazandırıyor! Üstelik kendi kendine yetişiyor
Kendi kendine yetişen ve ticareti altından fazla kazandıran bu meyve aslında burnunuzun dibinde. Üstelik sadece ticaretiyle değil aynı zamanda saylamakla bitmeyen birçok faydasıyla da herkesin peşinde olduğu o meyve….

Ensonhaber.com sitesindeki bilgilere göre; Ülkemizde Batı Karadeniz bölgesinde kendiliğinden koca yemiş meyvesi ticaretiyle cebe, bulanan birçok faydasıyla da sağlığa iyi geliyor.

İngiltere ve Asya’da yetiştirilen koca yemiş, tüm dünyanın ilgi odağı haline gelmiş durumda. Dünya genelinde ticareti yapılan bu meyvenin değeri altında yarışır cinsten.

Dünya genelinde koca yemiş “yumberry” adıyla biliniyor. Vitamin ve mineral kaynağı olan koca yeiş adeta bir şifa kaynağı.

KOCA YEMİŞ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

HABER7'deki bilgilere göre; - Kırmızı rengine sahip olan tüm meyvelerde olduğu gibi antioksidan ve antienflamatuar özelliği olan kocayemiş, hücrelerin yapısını hem korur hem de güçlendirir. Bu özelliği sayesinde romatizma, enfeksiyon, kemik hastalılarının yanı sıra kanserin oluşumunu da önler.

maxresdefault.jpg

  • Lif açısından zengindir, sindirim sistemine yardımcı olabilir.
  • Antioksidan içeriği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyabilir.
  • C vitamini bakımından zengin olmasıyla bağışıklık sistemini destekleyebilir.
  • Kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve kalp sağlığını destekleyebilir.
  • İçerdiği minerallerle kemik sağlığını destekleyebilir.

yemek.com sitesindeki bilgilere göre ise; Böbrek sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Bağırsak florasını korurken idrar söktürücü bir etki oluşturmayı da ihmal etmiyor. Cilt üzerinde de olumlu etkileri olan kocayemiş, harici olarak kullanıldığında sivilce ve akne oluşumunu en aza indirirken var olan sivilcelerin de hızla geçmesine destek oluyor.

Kaynak:BBN