TÜİK Ağustos Enflasyon rakamlarını açıkladı! Enflasyon tırmanışa devam ediyor

TÜİK, Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon bir önceki aya göre %2,47, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %51,97 oranında artış gösterdi. Yılbaşından bu yana ise enflasyon %31,94 olarak gerçekleşti.
TÜİK Ağustos Enflasyon rakamlarını açıkladı!  Enflasyon tırmanışa devam ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, TÜFE Ağustos ayında bir önceki aya göre %2,47, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %51,97 oranında artış gösterdi. Yılbaşından bu yana ise enflasyon %31,94 olarak gerçekleşti.

Açıklanan verilere göre, son on iki aylık ortalamalara göre TÜFE’deki artış oranı %64,91 oldu. Yıllık enflasyondaki artış oranı, Türkiye ekonomisinde süren fiyat krizini gözler önüne serdi.

En Yüksek Artış Eğitim Grubunda


Yıllık bazda en az artış gösteren ana harcama grubu %28,96 ile ulaştırma olurken, en yüksek artış %120,81 ile eğitim grubunda kaydedildi. Eğitim harcamalarındaki bu ciddi artış, hane halkı bütçeleri üzerindeki baskıyı artırıyor.

Ağustos ayında bir önceki aya göre ise gıda ve alkolsüz içecekler grubunda %1,10’luk bir düşüş görülürken, eğitim grubu %11,34 oranında artışla dikkat çekti.

Her Şey Pahalandı


TÜFE endeksinde kapsanan 143 temel başlıktan 118’inde artış gerçekleşti. Sadece 22 başlıkta düşüş yaşanırken, 3 başlıkta ise herhangi bir değişim olmadı. Hayat pahalılığındaki artış neredeyse tüm alanlarda kendini göstererek geniş bir yelpazeye yayıldı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.