TÜVTÜRK muayene istasyonları 15 milyon dolara kiralanacak

TÜVTÜRK muayene istasyonları 15 milyon dolara kiralanacak

TÜVTÜRK araç muayene istasyonları “işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar” yöntemi kapsamında imtiyaz hakkı verilmesi suretiyle 20 (yirmi) yıl süreyle özelleştirilecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından TÜVTÜRK araç muayene istasyonları kiraya verilecek. Söz konusu ihalede, "13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 35. maddesi kapsamındaki “1. Bölge ve 2. Bölge Araç Muayene İstasyonlarının Yapımı, Bakımı ve İşletilmesi Hizmetleri”nin, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, “işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar” yöntemi kapsamında imtiyaz hakkı verilmesi suretiyle 20 (yirmi) yıl süreyle özelleştirilecektir" ifadelerine yer verildi.

1. VE 2. BÖLGELER 20 YILLIĞINA KİRALANACAK

Sıra
No
İhale Konusu
Bölgeler
İhale Şartnamesi Bedeli
(TL)
Geçici Teminat Bedeli
(ABD Doları)
Son Teklif Verme
Tarihi
İletişim Numarası
11. Bölge Araç
Muayene
Hizmetleri
750.000.- TL
(yediyüzellibin TL)
15.000.000.- ABD Doları
(onbeşmilyon ABD Doları)
10.01.2025+90 (312) 585 83 20
22. Bölge Araç
Muayene
Hizmetleri
750.000.- TL
(yediyüzellibin TL)
15.000.000.- ABD Doları
(onbeşmilyon ABD Doları)
10.01.2025+90 (312) 585 83 20

İŞTE İHALE ŞARTLARI

1. İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık usulü” ile gerçekleştirilecektir. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacaktır.

2. İstekliler tek bir bölgeye teklif verebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla bölge için de teklif verebilir. Bu durumda her bir bölge için ayrı şartname alınması ve ilan metni ile ihale şartnamesi hükümlerine göre teklif verilmesi gerekmektedir. Birden fazla bölge için teklif verilmesi halinde bu teklifler birbirleri ile ilişkilendirilemez.

3. İhaleye gerçek ve tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları (OGG) katılabilir. Yatırım fonları, yabancı yatırımcılar ve yabancı yatırımcıların yüzde elli veya daha fazla oranda hissesine sahip olduğu Türkiye’de kurulu tüzel kişiliğe sahip şirketler, ancak OGG’ye dâhil olarak ihaleye katılabilirler. Ancak OGG’nin tamamı yatırım fonlarından ve/veya yabancı yatırımcılardan ve/veya yabancı yatırımcıların yüzde elli veya daha fazla oranda hissesine sahip olduğu Türkiye’de kurulu tüzel kişiliğe sahip şirketlerden oluşamaz. Bu konuya ilişkin detaylı bilgi ihale şartnamesinde yer almaktadır.

4. İhaleye teklif verecek isteklilerin en az 5 (beş) yıl süreyle araç muayene sektöründe işletici veya alt işletici olarak faaliyet göstermiş olması ve 5 (beş) yıllık bir periyot içerisinde en az toplam 1.000.000 (bir milyon) adet aracın muayene işlemini gerçekleştirdiğini tevsik eden belgeyi, İhaleye Katılabilmek İçin Verilmesi Gereken Belgeler ile birlikte İdare’ye sunması gerekmektedir.

5. İhaleye teklif verecek isteklilerin;
(i) 2022 veya 2023 yılı içerisinde en az 250.000.000.- (ikiyüzellimilyon) Türk Lirası ciro elde etmiş olma veya
(ii) 31 Aralık 2023 tarihi veya daha sonraki bir tarih itibarıyla 250.000.000.- (ikiyüzellimilyon) Türk Lirası değerinde fon yönetiyor olma veya
(iii) 2022 veya 2023 yılı içerisinde en az 250.000.000.- (ikiyüzellimilyon) Türk Lirası seviyesinde öz sermayeye sahip olma şartlarından en az birini sağlaması gerekmektedir.
İsteklinin, bu maddede yer alan koşullara uygunluğunu tevsik eden tercihen uluslararası denetim kuruluşlarınca denetlenmiş ve Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS) prensiplerine göre hazırlanmış mali tablolarını İhaleye Katılabilmek İçin Verilmesi Gereken Belgeler ile birlikte İdare’ye sunması gerekmektedir. Bu belgelerin Türk Lirası dışında bir para biriminde düzenlenmiş olması durumunda, son teklif verme tarihinden bir önceki gün saat 15.30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası web sitesinde yayımlanan Döviz Satış Kuru esas alınarak yapılacak hesaplamaya göre değerlendirme yapılacaktır.

6. İhaleye katılabilmek için İdare’nin web sitesinden temin edilecek Gizlilik Taahhütnamesinin imzalanması ve ihale şartnamesinin satın alınması zorunludur. OGG üyelerinden birinin ihale şartnamesi alması yeterli olmakla birlikte OGG’nin her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekmektedir

7. İhale Şartnamesi bedeli;
•Alıcı : Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,
•Hesap No : TR22 0001 5001 5800 7287 5506 67 (T. Vakıflar Bankası T.A.O.),
•Banka dekontunun açıklama bölümüne: İhaleye Katılacak İsteklinin “İsmi/Ünvanı, Gerçek Kişilerin TC Kimlik Numarası / Tüzel Kişilerin Vergi Kimlik Numarası ve ilgili bölge (1. BÖLGE VEYA 2. BÖLGE) ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARININ YAPIMI, BAKIMI VE İŞLETİLMESİ HİZMETLERİ İHALE ŞARTNAMESİ BEDELİ” belirtilerek İdare’nin yukarıda belirtilen hesabına yatırılacaktır. İhale şartnamesi almak için ödenmiş tutar her ne surette olursa olsun iade edilmez (İhaleye teklif verenin OGG olması halinde dekontun OGG’nin veya ortaklarından birinin adına düzenlenmiş olması yeterlidir).

8. İhale şartnamesi ile alındı belgesi, banka dekontu karşılığı İdare’nin aşağıda belirtilen adresinden elden teslim alınabileceği gibi istekli tarafından talep edilmesi halinde, ihale şartname bedelinin ödendiğine dair banka dekontunun bir nüshasıyla Gizlilik Taahhütnamesinin en geç son teklif verme tarihinden 7 (yedi) gün öncesine kadar elektronik posta, posta veya kargo ile İdare’ye ulaştırılması (bilahare Gizlilik Taahhütnamesinin aslının İdareye teslim edilmesi şartıyla) ve telefon ile teyidinin alınması kaydıyla, elektronik posta, iadeli, taahhütlü veya kargo ile gönderilebilecektir.

9. Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen tutarda geçici teminat alınacaktır.

10. Tekliflerin, ihale şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, en geç son teklif verme tarihi 10.01.2025 saat 17.30’a kadar üzerinde “İLGİLİ BÖLGE (1.BÖLGE VEYA 2. BÖLGE) ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARININ YAPIMI, BAKIMI VE
İŞLETİLMESİ HİZMETLERİ İHALESİ İÇİN TEKLİFTİR – GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde İdare’nin aşağıda belirtilen adresine elden teslim edilmesi gerekmektedir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdare’ye verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.