Ucuz elektrikli araçlar için tarih verildi! Otomobil piyasasına hızlı giriş yapacaklar

Ucuz elektrikli araçlar için tarih verildi! Otomobil piyasasına hızlı giriş yapacaklar
Ucuz elektrikli araçlar için beklenen tarih! Yeni yıl elektrikli otomobillerin yılı olacak görünüyor. Araba almak isteyenlerin beklediği tarih duyuruldu:

2022 yılı boyunca sıfır araç fiyatları tırmanıştaydı. Yüksek dolar kuru nedeniyle birçok kişi hayalindeki arabaya veda etmek zorunda kaldı.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE İLGİ ARTIYOR

Türkiye'de benzin ve akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar nedeniyle elektrikli arabalara ilgi giderek artıyor. Birçok otomobil üreticisi elektrikli modellere yatırım yapmaya başladı.

Aydinlik.com.tr sitesindeki habere göre; 2024 yılında da elektrikli arabalara yönelik ilgi artarak devam edecek.

Yeni yılda elektrikli otomobillerin sayısı hızla artacak. Togg'un pazara girmesiyle birlikte artık elektrikli otomobiller, otomobillerin yerini içten yanmalı motorlara bırakıyor. Murat Tosun'un paylaşımına göre daha ucuz elektrikli otomobiller piyasada yerini alacak.

YENİ YIL ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN YILI OLACAK!


Otomobil piyasası, pandemi sonrasında yaşanan sıkıntıların ardından toparlanmaya başladı. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından elektrikli otomobiller piyasada değer kazandı ve elektrikli otomobillere olan talep arttı. 2022'de yaklaşık 6.000, 2023'te ise 60.000'den fazla elektrikli araç satıldı. TOGG'un etkisiyle elektrikli arabalar hızla satılıyor.

Yakıt verimliliğini artırmanın yanı sıra son teknolojiyle donatılmış otomobiller de dikkat çekiyor. Otomotiv muhabiri Murat Tosun'un haberine göre 2023'ün 11 ayında 60 binin üzerinde elektrikli otomobil satıldı.
Ülkemiz elektrikli araç pazarının kısa sürede 10 kat büyüdüğünü vurguladı. Bu rakamların 2024 yılında daha da artması ve dizel otomobil satışlarını aşması bekleniyor. Murat Tosun nedenlerini tek tek açıkladı.

2511679-001.jpg

UCUZ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN TARİH VERİLDİ!


Murat Tosun'un açıklamasına göre TOGG, tam kapasiteyle üretime başlayacak ve bir yıl süreyle üretimde kalacak. Japon pazarındaki diğer elektrikli araçların da artması bekleniyor. Sıfır kilometrelik elektrikli araç satışlarının 2024 yılında 120.000 adedi aşması bekleniyor.

20.000 EURO KARŞILIĞINDA BİR MODEL YARATILDI


Pazarın çeşitliliği dikkate alındığında elektrikli araçların fiyatlarında düşüş bekleyebiliriz. Thorson'un açıklamasına göre Avrupalı ​​üreticilerin 20 bin euro değerinde araç üretmek için hızla çalıştığını paylaştı. Tosun bu bağlamda C3 modeline değinerek şunları söyledi: "Bu modelin fiyatı hem 23.000€ hem de 19.000€. Aynı fiyat seviyesinde birçok elektrikli otomobilin satışa sunulmasını bekliyoruz." 20.000€ değerindeki bir otomobilin fiyatı ÖTV değerine göre değişecek. 750.000 ile 800.000 TL arası olacak.

Kaynak:BBN