Vergi yüzsüzleri listesi yayınlandı

Vergi yüzsüzleri listesi yayınlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda 5 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan firmaları ifşa edeceğini duyurduğu ‘Vergi Yüzsüzleri’ listesi yayınlandı. Türkiye’nin birçok ilinden firmaların yer aldığı utanç listesinde Konya’da var mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, 5 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunan firmaların kamuoyuyla paylaşılacağını duyurmuştu. Kamuoyunda ‘Vergi Yüzsüzleri’ listesi olarak bilinen listenin nihayet ilk kısmı yayınlandı. Türkiye genelinde birçok ilden şirket ve firmaların yer aldığı bu liste, vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmaları ifşa edildi. Listede hangi şirketlerin yer aldığı merakla takip edilirken, Konya’dan da firmaların olup olmadığını sizler için haberimizde detaylı şekilde inceledik.

ssdf-001.png

Açıklanan ilk liste Kardeniz Ereğli’den geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı duyuruya göre vergi borcu bulunanların isimleri İl ve İlçe Vergi Dairelerinde ilan edildi. Bakanlığın talimatıyla, 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 31 Aralık 2023 vadeli borçları 5 milyon TL'yi aşan firmalar ve bireyler açıklandı. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 293 ve 564 sıra numaralı genel tebliğleri doğrultusunda açıklanan bu liste, vergi borcunu ödemeyen 57 firma ve şahsı kapsıyor.

scale-1200.jpeg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.