Yatırımcılar dikkat! Dolar ve altında tarihi rakam verildi

Yatırımcılar dikkat! Dolar ve altında tarihi rakam verildi
Araştırma arayışına giren yatırımcıların tavsiye almayı tercih ettiği isimlerden birisi olan ünlü ekonomist, dolar ve altındaki yükselişe dair bilgiler verdi.

Ünlü Ekonomist İslam Memiş altın ve dolar kurunda meydana gelen dalgalanmalarla ilgili yatırımcısına önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Memiş; “Son bir hafta olabilir” dedi. 2023 yılında dalgalanmalı bir seyir izleyen altın son zamanlarda düşüşe geçmesiyle birlikte yatırımcılarını endişelendirmeye devam ediyor. Araştırma arayışına giren yatırımcıların tavsiye almayı tercih ettiği isimlerden birisi olan İslam Memiş bu konuda önemli iddialara imza attı. Canlı yayınlarda önemli açıklamalarda bulunan Memiş; Dolar nereye giderse altın tersine gidiyor” dedi.

pexels-photo-730547.jpeg

“TEMKİNLİ KONUŞMAKTA FAYDA VAR”
Fed’in Haziran ayındaki toplantıda faizleri sabit tuttuğunu söyleyen Memiş; “Bütün dünyanın beklentisi ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yumuşak açıklamaların geleceği ve faiz artırım sürecinin sonlanacağı yönündeydi. Evet, Fed Haziran ayındaki toplantıda faizleri sabit tuttu ancak Temmuz ayında yaptığı 25 baz puanlık artırım ve Powell tarafından yapılan şahin açıklamalar gösteriyor ki yıl sonuna kadar son bir faiz artırımına daha şahitlik edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

pexels-photo-14902702.jpeg

TERS YÖNE GİDECEK
Altın fiyatlarının tepetaklak olduğunu ifade eden Memiş, “Dolar endeksinin yaz ayları itibariyle bir düşüş yaşamasını bekliyorduk ancak faiz artırım sinyali, dolarda güçlü poziyonu korudu ve Avrupa piyasasından kaçışlar yaşandı. Her zaman söylediğimiz gibi dolar nereye giderse altın tersine gidiyor. ABD'de faiz artırımının kesinlikle sonlanacağı güne kadar temkinli konuşmakta fayda var” şeklinde konuştu.

dolar.jpeg

BEKLENTİLER 2 BİN DOLARI AŞACAK
Altın için yeniden 1900 altının test edileceğini düşünmediğini belirten ekonomist; “Hızlı bir toparlanma sürecine girilecektir. Bu yüzden buralar belki de eşine zor rastlayacağımız bir alım fırsatı sunuyor altın için. Çünkü yıl ortalarında da belirttiğimiz üzere Aralık ayı itibariyle ons altındaki beklentimiz 2160-2200 dolar seviyelerinde. Bu fiyat artışının elbette gram ve çeyrek altına etkisi de olacak. Kesin bir tarih vermek zor ancak altın artık kabına sığmayacak noktaya geldi. Bu hafta itibariyle sert ataklar görebiliriz. Bu yüzden "Alım için en doğru zaman ne?" sorusuna kesin bir yanıt vermek mümkün olmasa da, önümüzdeki birkaç gün hazırlığa başlamak için ideal gözüküyor” dedi.

BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİNE YER VERİLMEMİŞTİR!

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum