Zamlanmayan bir bu kalmıştı! YHT bileti almak isteyen vatandaşlar şok oldu

Zamlanmayan bir bu kalmıştı! YHT bileti almak isteyen vatandaşlar şok oldu
TCDD Taşımacılık, son dönemde yoğun ilgi gören hızlı tren seferlerinin bilet fiyatlarında önemli bir artışa gitti

TCDD'nin zam haberi kamuoyu ile paylaşılmayınca, bilet almak için kurumun internet sitesine girenler ve garlarda sıra bekleyen vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Bu düzenleme, özellikle Konya-Ankara hattındaki hızlı tren yolculuğu başta olmak üzere birçok güzergâhta etkili oldu.

TCDD Taşımacılık hızlı tren fiyatlarına 2022 yılında 5 kez zam yapmıştı. Bu yıl ise YHT biletlerine ilk olarak Ocak ayında zam yapıldı. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise biletlere yüzde 30 zam gelmişti. Yüzde 30’luk zammın ardından bir zam daha geldi. Yeni zamla birlikte İzmit-Ankara hızlı tren bileti yüzde 32 zam oranıyla 299 liradan 395 liraya çıktı.

Biletler zamlı fiyatla satılmaya başladı

380 lira olan İzmit-Konya hızlı tren bileti ise yüzde 58 zam ile birlikte 600 lira oldu. Gebze-Ankara arasına gelen yüzde 36 zam ile birlikte 323 lira olan tren bileti 430 liraya yükseldi. Temmuz ayından bu yana 398 lira olan Gebze-Konya bileti ise yüzde 58 zamla 630 lira oldu. 79 liradan alıcı bulan İzmit- Bostancı bileti ise 105 TL’ye ulaştı. Hızlı tren biletleri yeni zamlı fiyatları ile satılıyor.

Ankara-Konya 146 TL’den 200TL
Ankara-Eskişehir 136 TL’den 225-TL’ye yükseldi.

Öte yandan, TCDD Taşımacılık tarafından yapılan zam kararının ardında farklı sebepler olabileceği düşünülüyor. Artan işletme maliyetleri, yakıt fiyatlarındaki değişiklikler, trenlerin bakım ve onarım maliyetleri gibi faktörler, bilet fiyatlarına yansıtılan zamların arkasındaki ana nedenler arasında gösteriliyor.

Zamlar sonrası vatandaşlar trenlere binecek mi?

Bu fiyat artışları, özellikle sık sık hızlı trenle seyahat eden vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Fiyat artışının, vatandaşların seyahat tercihlerini etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum