12 ilde PKK'ya ağır darbe

12 ilde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı.
12 ilde PKK'ya ağır darbe

Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadelesini sınır içinde ve sınır dışında kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan Gürz-13 operasyonlarının detaylarını kendi X hesabı üzerinden paylaştı.

33 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen "GÜRZ-13" operasyonları kapsamında, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ile bağlantılı olduğu tespit edilen 33 şüpheli, 12 ilde düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Kundakçı teröristler yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar, Antalya, Batman, Gaziantep, Edirne, Elazığ, Erzincan, Hakkari, İstanbul, Mersin, Muğla, Şanlıurfa ve Van illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri'nin katılımıyla yürütülen operasyonlarda, şüphelilerin geçmiş dönemlerde BTÖ içinde faaliyet yürüttükleri, örgütün propagandasını yaptıkları, yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya teşebbüs ettikleri, kanunsuz gösterilere katılarak molotofkokteyli ile saldırı ve kundaklama eylemleri gerçekleştirdikleri, ayrıca haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyal ele geçirilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Operasyonları başarıyla gerçekleştiren güvenlik güçleri tebrik edilerek, kahraman polislerimizin halkın huzuru ve güvenliği için büyük fedakarlıklarla çalışmaya devam edeceği vurgulandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

"Allah kahraman polislerimizin yardımcısı olsun; milletimizin duası her zaman onlarla."

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.