81 ilde zorunlu hale geliyor. ATM'lerde o şifreler artık kullanılamayacak

81 ilde zorunlu hale geliyor. ATM'lerde o şifreler artık kullanılamayacak

Vatandaşların banka ve kredi kartı şifrelerinin kolay ve tahmin edilebilir olmaması için yeni düzenlemeye gidiliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aldığı karara göre bazı şifre türleri artık kabul edilmeyecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ATM’lerde güvenliği artırmak amacıyla yeni bir düzenleme getirdi. Karara göre, kolay tahmin edilebilen şifreler artık kullanılamayacak. Özellikle “1453, 1922, 1923, 1903, 1905, 1907, 4242, 6666” gibi tarih ve sembol niteliğindeki sayılar, banka müşterileri tarafından şifre olarak belirlenemeyecek.

banka-karti-sifre-belirleme.jpg

Bu düzenlemeyle, kullanıcıların daha güçlü ve karmaşık şifreler seçmesi teşvik edilerek, siber güvenlik risklerinin azaltılması amaçlanıyor. Yeni uygulamanın önümüzdeki günlerde resmen yürürlüğe girmesi bekleniyor. BDDK, bu tür basit şifrelerin, dolandırıcılar tarafından kolaylıkla tahmin edilebileceğine dikkat çekerek, bankacılık işlemlerinin güvenliği için bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

atm-yeni-duzenleme.jpg

Bankalar, yeni uygulama kapsamında müşterilerini bilgilendirirken, şifre güncellemeleri için yönlendirmelerde bulunacak. Müşterilerin, ATM işlemleri ve online bankacılık hizmetlerinde güçlü şifreler belirlemeleri konusunda hassas davranmaları gerektiği belirtildi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum