Araç muayenesinde yeni sistem: Bu kişiler artık TÜVTÜRK muayenesi yapamayacak

Araç muayenesinde yeni sistem: Bu kişiler artık TÜVTÜRK muayenesi yapamayacak
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte trafiğe kayıtlı çok sayıda otomobilin muayene süresi de dolmuş oldu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte trafiğe kayıtlı araç sahipleri için önemli bir dönem başladı. TÜVTÜRK'ün otomobil muayene sürecine ilişkin yaptığı kapsamlı değişiklik, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

TÜVTÜRK tarafından yapılan duyuruda, ayrıca geçtiğimiz yıl itibarıyla araç muayene işlemlerinde oluşabilecek uzun kuyrukları engellemek için hayata geçirilen 'Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü' uygulamasına ilişkin son detaylar paylaşıldı.

2052489.jpg

Normal şartlarda araç sahipleri, muayene randevularını internet üzerinden oluşturabiliyorlardı. Ayrıca, TÜVTÜRK istasyonlarına yerleştirilen bilet makineleri aracılığıyla da randevu almadan muayene işlemi için sıra beklemek mümkündü. Ancak, bu sistemin suistimal edilmesi üzerine TÜVTÜRK harekete geçerek önemli bir adım attı.

Acil durumlar için kullanışlı olan randevusuz muayene sistemi, birçok araç sahibi tarafından istismar ediliyordu. Bu nedenle TÜVTÜRK, istasyonlardan alınan tüm randevu fişlerini iptal etme kararı aldı. Artık internet üzerinden randevu almayan araç sahipleri, muayene işlemlerini yaptıramayacaklar.

Bu değişiklikle birlikte, araç sahiplerinin muayene süreçlerini daha düzenli ve planlı bir şekilde yönetmeleri gerekecek. Ayrıca, randevu sisteminin daha etkin bir şekilde kullanılmasıyla birlikte, muayene istasyonlarındaki yoğunluğun azaltılması ve işlemlerin daha hızlı bir şekilde tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak:BBN