Bakan Yerlikaya açıkladı! Kayıp Suriyeliler Avrupa'ya gitmiş

Bakan Yerlikaya açıkladı! Kayıp Suriyeliler Avrupa'ya gitmiş
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, adres bildiriminde bulnumayan 396 bin Suriyeli hakkında Doğu Akdeniz ve Balkanlar üzerinden Avrupa'ya gittiklerini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin tamamının adres tespitlerinin yapıldığını bildirdi. Adresleri ile ulaşılamayan veya adreslerini güncellemeyen 396 bin 738 Suriyeli kaldığını söyleyen Yerlikaya, bu kişilere İçişleri baknlığı olarak son bir kez süre tanınacağını ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

"Adres bildirmeyen 396 bin 738 kişinin, güncelleme için 14 günü kaldı. Süre bittiğinde 60 günlük ikinci dönem başlıyor. Kendilerine tekraren çağrı göndereceğiz. Ve ardından kamu hizmeti sunumunu askıya alacağız. Artık 'son gong, son durak' diyoruz. Hastaneye veya okula geldiğinde 'git buradan' demiyoruz. 'Sistem seni askıya almış git adresini güncelle' diyeceğiz.

396 bin 738 Suriyeliyi de tarayacağız. Ne zaman geçici koruma kimlik kaydını almış, 7 yıl önce. O tarihten günümüze kadar getiriyoruz. Sonra, 5 yıl ve üzerinde kendisinden haber alınamayanlar şu kadar, 4 yılda şu kadar, 3 yılda şu kadar gibi sınıflandırma yapacağız."

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.