Başkan Altay saldırıyı kınadı

Başkan Altay saldırıyı kınadı

UCLG ve Konya Büyükşehir Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan Nebatiye’deki saldırıya kınama.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye’de belediye binasına düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Saldırıda Nebatiye Belediye Başkanı Ahmed Kahil ve beş kişi hayatını kaybetmişti.

Başkan Altay, saldırının kasıtlı olarak düzenlendiğini belirterek, “Nebatiye Belediyesi’nin meclis toplantısı, bilerek ve isteyerek hedef alındı. Meslektaşımız Ahmed Kahil ve beş meclis üyesi şehit oldu. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kamu hizmeti yürüten kurumların hedef alınması bir insanlık suçudur,” dedi.

Altay, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarının hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, “İsrail, son dönemde Lübnan ve Filistin’de sivilleri ayrım gözetmeden hedef alıyor. Dünya, bu zulme karşı ortak bir tavır sergilemeli,” ifadelerini kullandı.

UCLG Başkanı Altay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “İnşallah bu saldırılar sona erer ve insanlık tarihinin bu utanç verici durumu bir an önce son bulur.”

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.