Başkan Altay'dan Diyarbakır'da barış çağrısı

Başkan Altay'dan Diyarbakır'da barış çağrısı

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından düzenlenen Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’na katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Filistin ve Lübnan'a destek oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, Filistin ve Lübnan’da devam eden insanlık dışı saldırılara dikkat çekerek, “Bu zulme karşı sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu dram, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmektedir. Bizler, bu soykırıma karşı birleşmeliyiz,” dedi.

konya-buyuksehir-belediye-baskani-ugur-ibrahim-altay-diyarbakirda.jpg

Başkan Altay, İsrail’in yerel yönetimlere yönelik saldırılarını eleştirerek, “Katil İsrail’in demokrasiye düşmanlığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Eğer yerel yönetimlerin öneminden bahsediyorsak, bu tür katliamlar karşısında sesimizi yükseltmeliyiz. Susarsak, tüm bu konuşmaların anlamı kalmaz,” ifadelerini kullandı.

Altay, uluslararası arenada yerel yönetimlerin daha güçlü bir pozisyona sahip olması gerektiğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz günlerde şehit olan meslektaşım Sayın Ahmed Kâhil başta olmak üzere tüm kardeşlerimize rahmet diliyorum. Yerel yönetimlerin uluslararası platformda daha etkili olmasını sağlamalıyız,” şeklinde konuştu.

uclg-baskani-ugur-ibrahim-altay.jpg

Toplantının açılışı, saygı duruşu ve Filistin için dua ile başladı. Altay, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin hayata geçirilmesinin önemini de vurgulayarak, “Şehirlerimiz, bu hedeflere ulaşmada öncü olmalı,” dedi. UCLG-MEWA Başkanı Tayseer Abu Sneineh, toplantıya katılamadığı için canlı bağlantıyla görüşlerini paylaştı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum