Bu hafta trafiğe çıkmak cep yaktı

Bu hafta trafiğe çıkmak cep yaktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta 2 milyon 829 bin 271 aracın denetlendiğini, 522 bin 427 araca ise cezai işlem uygulandığını duyurdu.

Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri, 17-24 Ekim 2024 tarihleri arasında kapsamlı bir denetim çalışması gerçekleştirdi. Bu tarihler arasında toplamda 2 milyon 829 bin 271 araç denetlendi. Denetimler sonucunda hız ihlali, periyodik muayene eksikliği, emniyet kemeri kullanmama, sürücü belgesiz araç kullanma ve zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunmaması gibi çeşitli ihlaller tespit edildi. Bu ihlaller kapsamında toplamda 522 bin 427 araca ve sürücüye cezai işlem uygulandı.

Picture background

En sık rastlanan ihlaller arasında, hız kurallarına uymayan 148 bin 366 sürücü, periyodik muayenesi yaptırılmamış 32 bin 907 araç ve emniyet kemeri kullanmayan 25 bin 548 sürücü yer aldı. Bununla birlikte, sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 440 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 12 bin 859 araç da denetimlerde tespit edilerek cezalandırıldı.

Picture background

“Çakar” Denetimleri Sürüyor

İzinsiz çakar kullanımı konusunda da denetimlerini sıklaştıran Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri, 1 Ocak-15 Ekim 2024 tarihleri arasında ışıklı veya sesli uyarı işareti olan çakar cihazlarının mevzuata aykırı olarak kullanıldığı 227 bin 24 denetim gerçekleştirdi. Bu denetimlerde, izinsiz çakar kullanan 10 bin 22 sürücüye işlem yapıldı.

Picture background

Yetkililer, çakar kullanımı konusunda izinsiz hareket edenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, yalnızca görev başındaki ambulans, itfaiye ve polis araçlarının trafikte öncelik hakkı olduğunu vurguladı. Sahte çakar kullanan ve trafikte üstünlük taslayan sürücülere yönelik denetimlerin artarak süreceği ifade edildi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.