Depremin bilançosu araştırılıyor. Bakan Kurum açıkladı

Depremin bilançosu araştırılıyor. Bakan Kurum açıkladı

Malatya'nın Kale İlçesindeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’nın Kale ilçesinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespit çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı hasar tespit ekipleri, bölgede incelemelerini sürdürüyor. Bakan Murat Kurum’un açıklamasına göre, şu ana kadar toplamda bin 211 ihbar değerlendirildi.

murat-kurum.jpg

Hasar tespit çalışmaları sonucunda Elazığ’da 20 ağır hasarlı ve 517 az hasarlı bina olduğu belirlenirken, Malatya’da ise 18 az hasarlı bina tespit edildi. Bakan Kurum, vatandaşlara seslenerek, “Müsterih olun. Hasar tespit çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız,” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası yürütülen bu çalışmalar, bölgedeki yapıların güvenliği ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması adına büyük bir önem taşıyor. Yetkililer, hasar tespit işlemlerinin tamamlanmasının ardından onarım ve güçlendirme süreçlerine hızla geçileceğini vurguladı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.