Dünya kitap pazarında NEU PRESS fırtınası

Dünya kitap pazarında NEU PRESS fırtınası

Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları (NEU PRESS), dünyanın en büyük kitap fuarı “Frankfurt Kitap Fuarı 2024”e katıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları (NEU PRESS), 100’den fazla ülkeden yaklaşık 4 bin yayınevinin yer aldığı dünyanın en büyük kitap etkinliği olan 76. Frankfurt Kitap Fuarı’nda (76. Frankfurter Buchmesse) yer aldı. Fuarda, NEU PRESS adına önemli uluslararası iş birliği anlaşmalarına imza atıldı.

Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen bu uluslararası fuar, uzun yıllardır yayınevlerine ev sahipliği yaparak gelenekselliğini sürdürmektedir. 2022 Frankfurt Kitap Fuarı’ndan itibaren etkinliğe katılan NEU PRESS, bu yıl da belirlediği vizyon ve misyon doğrultusunda Türkiye’yi temsil eden yayınevlerinden biri olarak fuarda yerini aldı. NEU PRESS, akademik yayıncılık alanında inovatif ve kaliteli eserlerle uluslararası platformda Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni temsil etti. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden NEU Yayınları Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci ve Direktör Yardımcısı Muammer Köroğlu fuara katıldı. Fuarda, NEU Yayınları standını ziyaret eden Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Nagihan İlknur Akdevelioğlu’na yayınevi adına hediyeler takdim edildi.

necmettin-erbakan-universitesi.jpg

Fuarda uluslararası iş birliklerinin gerçekleştiğini ve NEU PRESS’in Amerika pazarına açıldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, “NEU PRESS ile Columbia University Press ve University of Illinois Press arasında önemli iş birliği anlaşmaları imzalandı. NEU PRESS’in fuara katılımını sağlayan ve tüm organizasyonu gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, yetkililere ve tüm bakanlık çalışanlarına teşekkür ederiz. Ayrıca, yayınevimize her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu başta olmak üzere üniversite yöneticilerimize ve katkıda bulunan yazarlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.