Engellilere ücretsiz 5 yıldızlı tatil

Engellilere ücretsiz 5 yıldızlı tatil
Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Mavi Işıklar Engelliler, Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı, engelli vatandaşlara 3 gece 4 gün boyunca 5 yıldızlı otel standartlarının üzerinde ücretsiz tatil imkanı sunuyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Mavi Işıklar Engelliler, Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı, engelli vatandaşlara 3 gece 4 gün boyunca 5 yıldızlı otel standartlarının üzerinde ücretsiz tatil imkanı sunuyor.

İhlas Haber Ajansı’nın abonelerine servis ettiği habere göre; Canik ilçesinde denizle iç içe dolgu alanında bulunan Mavi Işıklar Engelliler, Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi, Haziran-Ekim ayları arasında engellilere ücretsiz tatil imkanı sunuyor. Engellilerin erişebilirliğine uygun olan tesiste 17 oda, 24 kapasitede 3 gece 4 gün boyunca ücretsiz tatil imkanı sunuyor. 1 özel bireye, 1 refakatçinin eşlik edebildiği tesiste verilen hizmet ve kalitesi, engelliler ile aileler tarafından yoğun istek görmesi nedeniyle 3 ay sonraki randevular bile aylar öncesinden tükendi.

"Mavi Işıklar, 5 yıldızlı bir otelden daha güzel"

Tesisin hizmet ve imkanlar bakımından 5 yıldızlı otellerden daha güzel olduğunu ifade eden engelli Eyüp Derici, "Mavi Işıklar Tesisi, engelliler için çok iyi bir imkan. 3 gece burada keyifli vakit geçiriyoruz. Burada resmen Ege tatili yapıyormuşuz gibi hissediyoruz. Birçok aktiviteye de katılıyoruz. Bu imkanlardan yararlanmak için ne konaklamaya ne de başka bir hizmetine ücret ödemiyoruz. Buna rağmen tesis, 5 yıldızlı bir otelden daha güzel. Bungalov tipi evlerde kalıyoruz ve otelden de daha rahat" dedi.

"Bir engelli olarak imkanım olmadığından tatile gidemiyordum, çok mutluyum"

İmkanı olmadığı için ailesi ile birlikte tatile gidemediğini ama SBB'nin sağladığı imkan ile eşiyle birlikte 5 yıldızlı bir otel deneyimi yaşadıklarının altını çizen Emin Karakaya, "Bizi Vezirköprü'den alıp, tesise kadar getirdiler. Tüm hizmetlerden çok memnunuz. Personel de güzel ilgileniyor. Ben eşimle birlikte Mavi Işıklara geldim. Bir engelli olarak imkanım olmadığından tatile gidemiyordum. Samsun Büyükşehir Belediyesi böyle bir imkan sunduğu için çok mutluyuz. Tesis aynı lüks otel sınıfında. Konakladığımız odalarda da her türlü imkan mevcut" diye konuştu.

"Engellilere 3 gece 4 gün boyunca ücretsiz tatil imkanı sunuyoruz"

Tesis hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, "Kampımız, Ekim ayına kadar engelli vatandaşlarımıza ücretsiz tatil imkanı sunmaktadır. Engellilerin erişebirliğine uygun olan tesisimizde 17 oda 34 kapasitede 3 gece 4 gün boyunca ücretsiz tatil imkanı sunuyoruz. Samsun il sınırları içerisinde yaşayan ve daha önce kampımızdan hiç yararlanmayan engelliler başta olmak üzere tüm engel gruplarımıza odalarımızın kapasitesi dahilinde ve imkanlar dahilinde yaz kampı hizmeti sunmaktayız. Nisan ve mayıs ayları arasında Samsun genelindeki tüm billboardlarda engelliler yaz kampımızın 3 gece 4 gün boyunca ücretsiz tatil imkanı sunacağını duyurduk. Engelli vatandaşlarımızdan irtibat numaralarına ulaşmaları ve kayıt oluşturmalarını istedik. Bu bağlamda çok sayıda başvuru oldu ve biz bunları sıraya koyduk. Şu an itibariyle tüm sezon boyunca kayıtlarımızı tamamı doludur. Ancak gelmeyenler ve iptal edenler yerlerine yedekte bekleyen vatandaşlarımız üzerinden kayıtlar oluşturulmakta. İlçe bazlı ilerliyoruz. Her 3 günde bir farklı ilçe olacak şekilde 3 ayın sonunda ilçelerimizin her birini üçer kez burada misafir etmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlanan imkanlar hakkında da bilgi veren Emrah Baş, "Tesisimiz, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, Samsun'da yaşayan diğer vatandaşlarımız gibi şehrin sunduğu tüm imkanlardan faydalanmalarını sağlamak ve şehre adapte olmalarına destek olmak amacıyla hizmetlerini yürütmektedir. Bu bağlamda eğitimden sağlığa, fizik-tedavi hizmetlerinden ulaşım hizmetine kadar yaklaşık 11 branşta engelli vatandaşlarımıza 17 ilçemizde hizmet veriyoruz. Bu 3 gecelik süre zarfında Engelli vatandaşlarımıza bilgilendirme-bilinçlendirme seminerleri, havuz kullanımı, tesis içi etkinlikler ve Samsun'un tarihi ve turistik alanlarını görmesini sağlayacak şekilde gezi faaliyetleri düzenlemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Mavi Işıklar Engelliler, Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi tesisin hemen yanında Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Su Ada'da SUKAY, Karavan Parkı, Aqua Park tesisleri de vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.