Engin Polat tahliye oldu!

Engin Polat tahliye oldu!
Kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Engin Polat hakkında mahkeme tahliye kararı verdi. Polatlar davasında tutuklu sanık kalmadı.

Kara para aklama suçlamasıyla 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın davasında flaş bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Engin Polat hakkında tahliye kararı verdi ve bu kararla birlikte Polatlar davasında tutuklu sanık kalmadı.

Dilan Polat’tan Tahliye Sevinci

Tahliye kararını öğrenen Dilan Polat, sevinç çığlıkları atarak zıpladı. İlk sözleri, "Allah'ım şükürler olsun. Devletimiz sağ olsun. Çok mutluyuz," oldu. Dilan Polat, kararı sosyal medya hesabından "Enerji" şarkısını söyleyerek kutladı.

Sıla Doğu’dan Kutlama Paylaşımı

Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, tahliye kararını araç sunroofundan çıkarak çektiği bir video ile kutladı. "İnanılmaz derecede mutluyum, tarifi yok. Türk adaletine sonsuz teşekkürler. Mutluluktan uçuyoruz," ifadelerini kullandı.

Savcı Tutukluluğun Devamını Talep Etmişti

Dünkü duruşmada cumhuriyet savcısı, Engin Polat ve diğer tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamını talep etmişti. Savcı, sanıkların kaçma şüphesi bulunduğunu belirterek tahliye için yeterli gerekçenin olmadığını savunmuştu. Ancak mahkeme, bu talepleri reddederek Engin Polat’ın tahliyesine karar verdi.

Ne Olmuştu?

Kasım 2023’te İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında Dilan Polat ve Engin Polat’ın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 16 kişi tutuklanırken, Dilan Polat ve kardeşleri gibi birçok kişi daha önce tahliye edilmişti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.