Ev sahipleri dikkat! Bu hataya düşene ceza yağıyor

Ev sahipleri dikkat! Bu hataya düşene ceza yağıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde, Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında, kira ödemelerinin yapılış şeklinde çeşitli değişikliklere gidildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

kira-sozlesmesi.jpg

Yeni düzenlemeyle, ev sahiplerine yapılan kira ödemelerinin banka veya PTT aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirildi. Elden yapılan ödemelere ağır para cezaları getirildi.

kiraci-ve-ev-sahibi.jpg

TÜM KONUT KİRALARINI KAPSIYOR
Bu düzenleme kapsamında, haftalık, günlük veya kısa süreli konut kiralamaları da dahil olmak üzere tüm kira ödemeleri banka veya PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek. Daha önce 500 lirayı aşan konut kira ödemelerinde zorunlu olan banka üzerinden ödeme şartı, bu düzenleme ile tüm konut kiralarını kapsayacak şekilde genişletildi.

konut-kiralama.jpg

CEZALAR ARTTIRILDI, ÜST SINIR 20 MİLYON LİRA
Yeni tebliğe göre, kira ödemelerini elden yapan kiracılar ve ev sahiplerine, kira tutarının yüzde 10’u oranında özel usulsüzlük cezası uygulanacak. Bu ceza, en az 5 bin lira olacak. Ödeme yöntemini idareye bildiren kiracılara ise ceza uygulanmayacak. Özel usulsüzlük cezasının üst sınırı da 20 milyon liraya çıkarıldı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerden itibaren geçerli olan düzenleme ile ‘Transfer Fiyatlandırması Yoluyla Örtülü Kazanç Dağıtımı Tebliği’ de yürürlüğe girdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.