Fethullah Gülen nereye gömülecek? Örgütte kaos çıktı

Fethullah Gülen nereye gömülecek? Örgütte kaos çıktı

FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü örgüt içerisinde kaos yarattı.

15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin baş sorumlusu FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ölümü, örgüt içinde büyük bir kargaşaya neden oldu. Gülen’in cenazesinin nereye gömüleceği, kimlerin katılacağı ve cenaze namazını kimin kıldıracağı gibi konular tartışma konusu haline geldi.

Güvenlik kaynaklarına göre, Gülen’in ölümüyle birlikte örgüt yönetiminde bir panik havası oluştu. Hastalıkları nedeniyle ağırlaşan sağlık durumu nedeniyle, ölüm haberinin duyurulup duyurulmayacağı konusunda ciddi tartışmalar yaşandı.

Cevdet Türkyolu, Gülen’in sağlığını korumak adına ona ilaçlar vererek, görüntüleri daha önce çekilen videolarla güncelleyerek örgütün dağılmasını engellemeye çalıştı. Gülen’in cenazesinin, Türkyolu’nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda çok az katılımla defnedilmesi planlanıyor. Ancak, cenazenin kaçırılma ihtimali ve kontrol kaybı, örgütün diğer liderlerini endişelendiriyor.

Fethullah Gülen’in ölümünün ardından, liderlik mücadelesi ve örgütün mali gücünün kontrolü konusunda sert kavgalar başladı. Türkyolu’nun etkisinin azaltılması için bazı yöneticiler kulisler yapmaya başladı. Örgütün Avrupa ve ABD kolları arasında büyük bir ayrışmanın yaşanması bekleniyor. Bu çatışmaların suikastlara kadar gidebileceği tahmin ediliyor.

Örgüt içinde bu bölünmenin, Avrupa ve ABD etkisinde farklılıklar yaratacağı düşünülüyor; Afrika’daki faaliyetlerin Avrupa’nın, Asya’daki faaliyetlerin ise ABD’nin kontrolünde olacağı öngörülüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.