Gazze'ye destekler büyüyor! Grup, Karapınar'a ulaştı

Gazze'ye destekler büyüyor! Grup, Karapınar'a ulaştı
İsrail’in zulmüne karşı çıkmak ve farkındalık oluşturmak için Denizli’den-Hatay’a yürüyüşe geçen Gazze Yürüyüş Platformu, Karapınar’a ulaştı.

Gazze Yürüyüş Platformu Gönüllüsü Pamukkalae Üniversitesi İlahiyat fakültesi öğretim üyesi Doç Dr Mustafa Türkan, Dünyanın sesiz kaldığı bu zulme sessiz kalmamak için yürüyoruz” dedi.
Denizli’den 7 gönüllü İsrail vahşetine dikkat çekmek ve halk arasında uyanış için yürüyüş başlattı. Denizli Delikliçınar Yeni Cami'den yürüyüşe başlayan ve akademisyen, din görevlisi ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüler, 20 Temmuzda Hatay’a ulaşmayı planlıyor..

whatsapp-image-2024-07-11-at-09-57-28-2.jpeg

Denizli'den başlayan farkındalık yürüyüşü kapsamında Afyon, Konya, Niğde, Adana'ya ulaştıktan sonra Hatay'a giriş yapacaklarını ve Reyhanlı'da yürüyüşü bitireceklerini söyleyen Gazze Yürüyüş Platformu Gönüllüsü Doç Dr Mustafa Türkan,” yaklaşık 900 kilometrelik mesafeyi gönüllü arkadaşlarla yürüyeceğiz. Gazzede olan bitene sesiz kalmak Müslümana yakışmaz. Denizli'den hedefimiz Gazze olması için dua edip yola çıktık. Karapınar’a ulaştık. İnsanlığın onuru izzeti şerefi ve başta doğu Türkistan, Gazze olmak üzere yapılan zulme karşı sesimizi duyurmak için yola çıktık. Gittiğimiz her yerde bize büyük destek var. Bütün dünyanın seyrettiği zulme dur demek için çocukları masum insanların sesi olmak için ,İslam ülkelerinin dirilişine vesile olmak için bu yola baş koyduk” dedi.

whatsapp-image-2024-07-11-at-09-57-28.jpeg

Zulmün sona ermesi için direnmeye devam edeceğiz diyen Doç Türkan Türkan,” 7 Ekimden bu yana insanlık ölüyor. İnsanlar soykırıma tabi tutuluyor. Çocuklar evlerinde fosforlu bombalarla öldürülüyor. Bizlerde ne yapabiliriz diye düşündük . Hatay Reyhanlı’ya yürümeye karar verdik. Bizler ayaktayız bu soykırımlar Gazze’de doğu Türkistan’da bitene kadar devam edeceğiz .Şimdi diriliş vakti ayağa kalma vakti. Dünyadaki vicdan sahibi insanları ayağa kalkmaya ve ülkelerinde sınırlara kadar yürümeye davet ediyoruz. İnanıyoruz ki insanlık ayağa kalktığında zalimler zulümlerine son verecektir. Dünya ölü toprağı atılmış durumda başta Müslümanlar için kıvılcım olur. İnşallah dünya yeniden dirilir ve dünyaya Osmanlı ruhu hakim olur” diye konuştu. Gazze Yürüyüş Platformu Gönüllüsü grubu Karapınarda vatandaşlar karşıladı

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.