İstanbul Emniyeti Z kuşağı çetelere geçit vermedi

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde düzenlenen Kuyu-30 operasyonlarında kasten adam öldürme, kasten adam yaralama vb. suçlara karışmış 23 çete üyesi yakalandı
İstanbul Emniyeti Z kuşağı çetelere geçit vermedi

İstanbul’un Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde düzenlenen "KUYU-30" operasyonlarıyla, organize suç örgütü üyesi 23 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yakalanan şüphelilerin çeşitli ağır suçlara karıştığını belirtti.

Operasyonlarda yakalanan şüpheliler; kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, işyeri ve ikamet kurşunlama, rüşvet, tehdit, mala zarar verme, genel güvenliğin tehlikeye düşürülmesi ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet gibi suçlardan sorumlu tutuluyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, halkın desteğiyle organize suç örgütlerine göz açtırılmayacağını vurgulayarak, "Sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz," dedi.

Öne Çıkan Eylemler


Operasyon kapsamında şüphelilerin, özellikle şu eylemlerle ilişkili olduğu tespit edildi:
- 31 Aralık 2023 tarihinde Sultangazi’de yaşanan silahlı çatışmada bir kişinin öldürülmesi, bir kişinin ise yaralanması,
- 1 Haziran - 25 Eylül 2024 tarihleri arasında Bakırköy’de gerçekleştirilen rüşvet suçu,
- 14 Haziran - 24 Temmuz 2024 tarihleri arasında Ataşehir’de bir iş yerine yönelik silahlı saldırılar,
- 27 Ağustos 2024 tarihinde Bağcılar’da bir iş yerine yönelik silahlı saldırı,
- 2 - 8 Eylül 2024 tarihleri arasında Bağcılar’da bir iş yerine yönelik iki ayrı silahlı saldırı,
- 8 Eylül 2024 tarihinde Sultangazi’de bir iş yerine yönelik silahlı saldırı,
- 15 Eylül 2024 tarihinde Eyüpsultan’da bir iş yerine yönelik el bombalı saldırı.

Ele Geçirilen Malzemeler
Operasyonlarda; 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ile muhtelif miktarda esrar ve metamfetamin ele geçirildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün başarılı operasyonu sonucu şüphelilerin yakalanması, halkın güvenliği açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Yerlikaya, operasyonda görev alan polisleri tebrik ederken, "Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle," ifadelerini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.