Jandarma uyuşturucuya geçit vermedi! 125 tacir yakalandı

Jandarma tarafından 32 ilde düzenlenen "NARKOÇELİK-40" operasyonlarında, 3 ton uyuşturucu ve milyonlarca kök kenevir ele geçirilirken 125 uyuşturucu taciri yakalandı.
Jandarma uyuşturucuya geçit vermedi! 125 tacir yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya paylaşımına göre, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 32 ilde düzenlenen “NARKOÇELİK-40” operasyonları kapsamında dev uyuşturucu baskınları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 3 ton 972 kg uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 kök kenevir ve skunk bitkisi ile 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Diyarbakır'da büyük operasyon

Operasyonların en dikkat çeken illerinden Diyarbakır'da, 10 milyon 100 bin 805 kök kenevir, 3 milyon 844 bin 525 kök skunk ve 3 kg esrar ele geçirildi. Ayrıca 10 sokak satıcısı tutuklandı. Antalya’da ise 47 kg metamfetamin, 6,5 kg skunk, 56,5 kg esrar ve 63 kg eroin ele geçirilirken 12 sokak satıcısı yakalandı, 11’i tutuklandı. Erzurum’da 1 milyon 490 bin 782 kök kenevir, 128 kg esrar ve 25 kg skunk ele geçirildi.

Operasyonlar sonucunda toplam 125 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Bu kişilerden 63'ü tutuklanırken, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer zanlılar hakkındaki adli işlemler devam ettiği belirtildi.

Yerlikaya, operasyona katılan Jandarma ekiplerini tebrik ederken, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirtti: "Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız."

Operasyonların Gerçekleştirildiği İller

Operasyonlar; Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Van, İstanbul, Ankara, Manisa, İzmir, Edirne, Gaziantep, Siirt, Iğdır, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Tekirdağ, Bolu, Aksaray, Bingöl, Elazığ, Zonguldak, Hakkari, Afyonkarahisar, Ardahan ve Aydın’da düzenlendi.

Başarılı operasyonlarla Türkiye genelinde uyuşturucu tacirlerine ağır bir darbe vurulmuş oldu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.