Kızılelma SİHA'sı bir testi daha başarıyla geçti

Kızılelma SİHA'sı bir testi daha başarıyla geçti
Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen jet motorlu insansız hava aracı Kızılelma, motor çalıştrıma ve koş testlerini büyük bir başarıyla geçti.

Kamuoyunda ürettiği İHA'lar ve SİHA'la bilinen Selçuk Bayraktar'ın öncülüğünde geiştirilme süreci devam eden ilk yet motorlu Kızılelma taaruz SİHA'sı motoro çalıştırma ve koşu tesltlerini başarıyla geçti. Yeni gelişmeyi Selçuk Bayraktar, şahsı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

1 milyarlık yatırım

Gelişitrilmesi için 1 milyar liralık bir bütçe ayrılan Kızılelma'nın daha önce art yakıcılı yeni motorunun çalışma testi ve ilk taksi testi paylaşılmıştı.

Yeni motor

Bayraktar KIZILELMA'nın üçüncü prototipi, hem tasarım hem de yapı açısından önemli değişikliklerden geçirildi. Son yapılan çalışmalarla birlikte PT-3'ün konfigürasyonuna yeni bir motor entegre edildi.

Bu motor, art yakıcı özelliği ve süpersonik uçuş yeteneği ile öne çıkıyor. Ayrıca, motorun 5 saatlik havada kalış süresi, kısa pistli uçak gemilerinden kalkış ve iniş kabiliyeti de dikkat çekici. PT-3'ün testleri ise Tekirdağ Çorlu'da yapılıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.