Konya yeşile boyanacak

Konya yeşile boyanacak

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan camilerin çevre düzenlemeleri yapılıyor.

Selçuklu Belediyesi, fiziki belediyecilik faaliyetleri ile ilçeye değer katmayı sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, ilçenin çeşitli mahallelerinde cami çevrelerinde peyzaj çalışmaları gerçekleştiriliyor ve cami alanları yeşillendiriliyor. 2024 yılı hizmet planlaması kapsamında Kılıçaslan Mahallesi-Özlem Camii, Selçuk Mahallesi Gökal (Ahmediye) ve Gümüşhan Camii, Buhara Mahallesi- Şefaat Camii çevresindeki düzenlemeler tamamlanarak halkın kullanımına sunuldu. Ekipler şu anda ise Sille Ak Mahallesi’nde bulunan, 6 bin 466 m² alana sahip Mitat Çağrı Camii çevresinde çalışma yürütüyor. Parke ve bordür döşeme işleri tamamlanan alanda toprak serimi yapılmış olup, çalı ve ağaç dikim çalışmaları devam ediyor. Bu bölgedeki peyzaj düzenlemesi bittikten sonra Kılıçaslan Mahallesi- Yüksel Işıklar Camii çevresinde de iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilerek, cami çevresi güzelleştirilecek.

Ayrıca, belediye ekipleri mahallelerde atıl durumda olan alanlara toprak dolgusu yaparak, ardından ağaç dikimi gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Buhara Mahallesi Papatya Sokak’ta yer alan alana, ıhlamur, akçaağaç ve çam türlerinin de dahil olduğu toplam 90 adet ağaç dikildi.

selcuklu-belediyesi.jpeg

“Yeşil dokuyu güçlendirmek istiyoruz”
Selçuklu Belediyesi’nin hizmetlerini vatandaşların ihtiyaçlarına göre şekillendirdiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bu kapsamda camilerimizin çevresinde parke-bordür döşeme ve yeşillendirme çalışmalarını tamamladık. Dört camimizde gerçekleştirilen bu düzenlemelerle, cami alanları daha estetik ve yeşil bir görünüme kavuştu. Ayrıca ekiplerimiz, yıl boyunca yeşil alan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla ağaç dikimine devam ediyor. Selçuklumuzun yeşil yapısını güçlendirmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.