Konya'da hareketlilik başladı! En çok özel esanslar tercih ediliyor

Konya'da hareketlilik başladı! En çok özel esanslar tercih ediliyor
Vatandaşların vazgeçilmezi olan Kolonya üretimi Kurban Bayramı öncesinde tavan yaptı.

Konya'da kimyacılık sektörünün öncü isimleri Kurban Bayramı'na hazırlanıyor. Üretiminin %50'lere kadar çıktığını belirten kimyagerler bayram sonu tekrar düşüşün olduğunu belirtti. Konya'da üretim yapan HDM Kozmetik firma sahibi Hüseyin Gürbüz, kolonya üretimi ile ilgili bilgiler verdi. Bayramda üretimin arttığını belirten Gürbüz, "Konya içinde ve farklı illerde bir çok bayi ile çalışıyoruz. Üretimimiz bayramda hızla artıyor. Üretim kapasitemiz yüzde 30 ila 50 arasında artış söz konusu. İnce eleyip sık dokuyarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz" dedi.

whatsapp-image-2024-06-05-at-14-22-22.jpeg

PANDEMİ DÖNEMİNDE PATLAMIŞTI

Satışların en çok Kovid-19 pandemisinde arttığının altını çizen Gürbüz, "Üretim için gerekli malzeme tedariklerinde bile sorunlar çekiyorduk. Kovid-19 pandemisi resmen kolonya satışlarını yüzde 500'e katlamıştı. O zamanlardan kalan alışkanlık ile vatandaşlar çantalarında kolonya taşımaya özen gösteriyor. Bu yüzden kolonya kullanımına önem veriliyor" ifadelerine yer verdi.

unnamed.jpg

KONYA'DA EN ÇOK ÖZEL ESANSLAR TERCİH EDİLİYOR

Bayram hazırlıklarının tamamlandığını söyleyen Hüseyin Gürbüz, "Konyamız için hazırlıklarımızı tamamladık. Bayilerimize tedarikleri için gerekli kolonyaları ulaştırdık. Patentini aldığımız Yeşil Kubbe ile şehir dışına geziye gidecek vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile Konya'yı simgeleyen kolonyayı götürebilecekler. Özel şişesi ile bu kolonyalarımız sektöre damgasını vuracak. Yeşil Kubbe şişemizin içinde özel esanslılar yer alıyor.

whatsapp-image-2024-06-05-at-15-33-16.jpeg

Konya en çok limon kolonyası ile tütün kolonyasını tercih ediyordu. Son yıllarda bu alışkanlıklar değişti. Artık özel esanslı kolonyalar daha fazla satılıyor. Üretimi resmen Konya'dan başlayan lavanta kolonyaları ise vatandaşlar tarafından çok tercih edilenler arasında. Kolonya yapımı bizler için zahmetli bir iş, tütün ve limon kolonyasının hammaddeleri kolay iken, özel esanslı kolonyaların kıvamları oluşturmak için vaktimiz gidiyor. Ortaya hoş bir koku çıkıncaya kadar çalışmalarımız sürüyor. Şimdiden tüm Konyalılara hayırlı bayramlar diliyorum" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum