Konya'nın tarafsız muhtarı 40 yıldır görevi başında

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Kecimen Mahallesi’nin muhtarı Eyüp Bulut, yarım asıra yakın süredir görevini sürdürüyor.

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Kecimen Mahallesi’nde yaklaşık 40 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Eyüp Bulut, bu uzun süreli hizmetin onurunu yaşadığını belirtiyor. Mahallesine duyduğu sevgiyi dile getiren Muhtar Bulut, yaptığı çalışmalarda mahalle sakinleri tarafından hatırlanmayı arzuluyor.

eyup-bulut-kecimen.jpg

“ÜST ÜSTE İKİ DÖNEM TARAFSIZ MUHTAR OLDUM”
Kecimen Mahallesi’nde 40 yılı aşkın süredir muhtar olduğunu ifade eden Eyüp Bulut, “Tarafsız bir şekilde bu göreve seçildim ve üst üste iki dönem tarafsız muhtar oldum. Yine de tarafsız kalmaya özen gösteriyorum; muhtarın herhangi bir tarafa meyletmesi uygun olmaz. Geçmişte mahallemizin yolları yoktu, büyük zorluklar yaşadık. Mahkeme kararıyla bu yolların yapılmasını sağladım. Şimdi, 40 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum ve köyümle gurur duyuyorum. Biz mahalle sakinleriyle karşılıklı memnuniyet içindeyiz” dedi.

konya-taskent-muhtari-eyup-bulut.jpg

“HALK BENİ SEVMESEYDİ MUHTAR SEÇMEZDİ”
Mahallede nüfusun düşük olduğunu vurgulayan Eyüp Bulut, “Kış aylarında yaklaşık 20 kişi mahallede kalıyor, yaz mevsiminde bu sayı artıyor. Yazları daha hareketli oluyoruz, nüfusumuz 50-60 kişiye çıkıyor. Kışın ise mahalle oldukça sakin. Toplamda 235 seçmenimiz var, bu durumu değerlendirirken bu sayıyı dikkate alın. Eğer halk beni sevmeseydi, muhtar olarak seçmezlerdi. Önemli olan bu, ben de köyümü çok seviyorum ve sevmesem zaten muhtar olmazdım. Köyümüzün ilgilenilmesi ve sahip çıkılması gereken bir yer olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

kecimen-muhtari-eyup-bulut.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.