Konya'nın yerli içeceği Torku No On'a ne oldu? Çarpıcı detay ortaya çıktı

Konya'nın yerli içeceği Torku No On'a ne oldu? Çarpıcı detay ortaya çıktı
Konya'dan yola çıkan ve tüm Türkiye'yi serinleten lezzet Torku No On neden piyasadan kaldırıldı? Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu çarpıcı detayı açıkladı.

Zengin içeriği ve kendine özgü lezzeti ile dikkat çeken TORKU NO ON, helal sertifikalı gazlı bir içecek olarak tasarlanmıştı. Tüm Türkiye'yi serinleten lezzet geçtiğimiz yıllarda raflardan kaldırıldı. Neden kaldırıldı sorusu gün yüzüne çıkarken konuyla ilgili çarpıcı detayı PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, katıldığı bir televizyon programında açıkladı.

whatsapp-image-2020-03-03-at-12-51-23.jpg

SİSTEME ZARAR VERDİĞİ İÇİN ASKIYA ALDIK

Başkan Erkoyuncu, "2020-2021 yıllarında yapılan No ON satışlarının %11’i iade olmuştur. Bu oran gazlı içecek sektörünün kabul edilebilir iade oranının kat kat üzerindedir. Tümüyle fason üretim olarak başlanan ve üretim/satış altyapısı tam olarak hazır olmadığından sisteme zarar verdiği için askıya alınmıştır. Yapılan satışlar reklam harcamasını zor karşıladı" dedi.
KİM ÜRETİYORDU?
Torku No On, aslında Torku tarafından fason olarak Oğuz Gıda'ya ürettiriliyor. Ürün, 250 ml'lik kutularda sunularak kolanın alternatifi olarak satışa sunuluyor. Bu bilgi, ürünün arkasındaki üretim sürecini aydınlatarak tüketicilere daha fazla şeffaflık sağlıyor.

SERİNLETEN LEZZET NO ON

Zengin içeriği ve kendine özgü lezzeti ile dikkat çeken NO ON, helal sertifikalı gazlı bir içecek olarak tasarlandı. İçeriğinde renklendirici bulunmayan ve pancardan elde edilen şeker ile üretilen bu içecek, tüketicilere gönül rahatlığıyla sunuluyor.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum